Museumconcert 'Van Barok tot de Weense klassieken'

Sittard Bezoek website

Museumconcert 'Van Barok tot de Weense klassieken'

Museumconcert 'Van Barok tot de Weense klassieken' Museum Hedendaagse Kunst De DomijnenSittard 0464524400 Naar de website
Dit kamermuziekconcert, in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds, is de eerste uit een serie museumconcerten op zondagochtend 11.30 uur, waarbij na afloop de mogelijkheid bestaat de tentoonstelling in het museum te bezoeken. Norman Jansen speelt de 'Eerste solosuite' van Bach. Samen met Klaartje van Veen voert hij sublieme barok aria’s van Henri Purcell en John Dowland uit. Met celliste Felicia Dercksen brengt hij het 'Duo voor altviool & cello' van Carl Ditters von Dittersdorf.

Deze componist wiens naam vrij onbekend is, behoort tot de belangrijkste figuren van de ‘Weense klassieken’, met een oeuvre van zeer veel symfonieën en operettes. Norman bespeelt al ruim 12 jaar een bijzondere Möller altviool (Amsterdam, 1946) die destijds speciaal voor violist Paul Godwin gebouwd is. Felicia, masterstudent in Tilburg, speelt op een Kolja Lochmann cello uit 2008. Beide instrumenten zijn ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

februari 25
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Sittard