Locatievoorstelling 'Emma' door Toneelgroep Maastricht

Brunssum Bezoek website

Locatievoorstelling 'Emma' door Toneelgroep Maastricht

Locatievoorstelling 'Emma' door Toneelgroep Maastricht Emma schoenfabriek, Horizonstraat 57Brunssum 0455716607 Naar de website
In het kader van het 100 jarig bestaan van Fonds Sociale Instellingen (FSI) brengt Toneelgroep Maastricht tijdens festival Cultura Nova 2018 de voorstelling 'Emma' in de Emma schoenfabriek in Brunssum. Artistiek leider Servé Hermans tekent voor de regie en brengt de medewerkers van de Emma schoenfabriek, acteurs van Toneelgroep Maastricht, een fanfare en gardedansers samen voor een unieke, muzikale theaterproductie.

Emma
In Emma volgen we een dag uit het leven van de werknemers van de schoenfabriek. Een dag die ogenschijnlijk normaal begint. Maar dankzij de inmenging van de acteurs van Toneelgroep Maastricht, de samenzang van de schoenmakers van de Emmafabriek én de komst van een fanfare en gardedansers, groeit deze bedrieglijk gewone dag uit tot een heel bijzondere.

100 jaar FSI
Met de voorstelling 'Emma' wordt het 100 jarig bestaan van FSI gevierd en tegelijkertijd afscheid genomen van de oude Emmafabriek, die in het najaar van 2018 naar Kerkrade verhuist. De Emma schoenfabriek werd 87 jaar geleden opgericht door de Stichting FSI. Arbeiders die na een ongeval niet meer in de mijnen konden werken, vonden een nieuwe job in de fabriek.

De Emma schoenfabriek was ooit de eerste sociale werkplaats in Nederland. Veel mensen die er nu werken hebben een zwakke positie op de arbeidsmarkt. De fabriek maakt veiligheidsschoenen die tot de allerbeste in hun soort worden gerekend. Ze worden wereldwijd verkocht.

Première en kaartverkoop
De première vindt plaats op zaterdag 25 augustus en is aansluitend te zien tot en met 2 september. De kaartverkoop start op 9 maart. 'Emma' is een voorstelling van Toneelgroep Maastricht in co-productie met FSI, Emma Safety Shoes, Cultura Nova en IBA Parkstad. Aanvang: 20.00 uur.

Artistiek leider Servé Hermans
Servé Hermans is sinds januari 2015 samen met Michel Sluysmans artistiek leider van Toneelgroep Maastricht. Zij verankeren het gezelschap in het Limburgse land en richten van daaruit een blik op de veranderende wereld. Dit vertaalt zich in warme en muzikale voorstellingen over mensen met wie zich iedereen kan identificeren. Hermans is als regisseur maatschappelijk geëngageerd.

Hij heeft een voorliefde voor voorstellingen met beeldende ensceneringen en veel acteurs. Muziek speelt een grote rol in al zijn producties. Voor Toneelgroep Maastricht regisseerde hij o.a. Othello, Eyes wide Shut en de publiekshit Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal. In seizoen 2017-2018 speelde hij mee in Brieven uit Genua, in een regie van Michel Sluysmans en regisseert hij La Superba.

Entree: € 20,-.

Data 25-8-2018 t/m 2-9-2018