Lezing 'begraven door de eeuwen heen' door Wim Vlaanderen

Lezing 'begraven door de eeuwen heen' door Wim Vlaanderen

Stein Bezoek website

Lezing 'begraven door de eeuwen heen' door Wim Vlaanderen

Lezing 'begraven door de eeuwen heen' door Wim Vlaanderen De Hoppenkamp, Hoppenkamstraat 14aStein 0464338919 Naar de website
Stichting Erfgoed Stein organiseert op zaterdagmiddag 4 mei om 14.30 uur een extra lezing door Wim Vlaanderen met als titel 'begraven door de eeuwen heen'. In de loop der jaren heeft hij zich verdiept in de geschiedenis van de gebruiken rond het begraven. Hij laat tijdens deze lezing exclusieve dia’s zien over hoe de voorouders hun doden begroeven en hij vertelt over de knekelhuizen, duivelsroosters en dodenhuisjes.

Ook staartbijtende slangen, gevleugelde zandlopers, afgeknotte pilaren en vlinders, allemaal symbolen die tegenwoordig praktisch niemand meer kent, komen ruimschoots aan bod. Naast de tragiek die je niet te zwaar moet nemen, is er ook humor. De voorouders hebben mensen op dit gebied al vaak een spiegel voorgehouden. Verschillende dia's zorgen dan ook voor verrassingen.

Verder toont hij dia’s van aparte graven zoals 'het graf met de handjes', missers van steenhouwers en graven waarvan een zekere ijdelheid niet ontzegd kan worden. De lezing wordt van harte aanbevolen.

Overzicht

Data
2019
mei 4
Contact
De Hoppenkamp, Hoppenkamstraat 14a, Stein
0464338919

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website