Kunstdagen Wittem

Wittem Bezoek website

Kunstdagen Wittem

Kunstdagen Wittem Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32Wittem 0464525924 (algemene info, geen reserveringen) Naar de website
Kunstdagen Wittem is een festival dat reeds tientallen jaren een zeer divers cultureel programma biedt. Tijdens het drie weken durende festival (in september) staat kwaliteit voorop. De beeldende expositie is ook onlosmakelijk verbonden aan het festival. De Kunstdagen Wittem bieden tevens een podium voor talent met een beperking en voorzien in cultuureducatie voor het lokale onderwijs. Dit alles vindt plaats in één van de mooiste kleine concertzalen in Nederland; de historische en monumentale kloosterbibliotheek in Wittem.

De 31ste editie staat in het teken van het thema Jong Talent en Regionale Sterren. Bekende regionale, Limburgse musici treden samen op met studenten of ander jong talent.Te noemen zijn Arno Piters (1e klarinettist KCO uit Eijsden-Margraten) met masterstudenten van het conservatorium, Theodora Geraets, voormalig 1ste violiste van het LSO met een jonge gitarist en harpiste en pianist Jeroen Riemsdijk (conservatorium Maastricht) met zijn oud student Kasper Schonewille, die inmiddels een eigen pianotrio heeft opgericht.

De concerten starten met een kort interview waarin gevraagd wordt naar de motivatie voor de muziek, de keuze van een instrument en de keuze voor en de relatie met de docent. Bij Proeven van Kunst en Muziek kunnen bezoekers weer gratis genieten van Jong Talent van het Conservatorium Maastricht en rondleidingen over de exposities.

Verder in het programma als Regionale Sterren: Ed Spanjaard (piano), Gil Sharon (viool), en Fenna Ograjensek (sopraan). Voorts het Van Baerle Trio als absoluut Nederlands jong toptalent (twee winnaars Nederlandse muziekprijs) en twee jonge gepassioneerde gitaristen met een prachtig Italiaans programma. Ook Amsterdam Sinfonietta solisten zijn weer present met een bijzonder pianoconcert voor de linkerhand van Korngold.

Data 7-9-2018 t/m 30-9-2018
Kloosterbibliotheek Wittem, Wittemer Allee 32, Wittem
0464525924 (algemene info, geen reserveringen)

Sub evenementen