Kerstfestival 'Brunssum kerst vier je samen'

Brunssum Bezoek website

Kerstfestival 'Brunssum kerst vier je samen'

Kerstfestival 'Brunssum kerst vier je samen' Diverse locatiesBrunssum Naar de website
Kerst vier je samen
Op 14, 15 en 16 december kun je winters genieten op een sfeervol Lindeplein. Op het plein presenteert gevarieerd talent uit Brunssum en de regio een muziekprogramma op het podium. Voor de jeugd is er weer een schaatsbaan en voor de allerkleinsten een carrousel. Natuurlijk is er ook weer horeca aanwezig met lekkere gerechten geserveerd vanuit verschillende foodtrucks.

Op het plein kun je vertoeven om te eten, te drinken, te luisteren en te vertellen, kortom samen te genieten. De organisatie presenteert een volledig programma op vrijdag van 17.00-22.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00-22.00 uur.

Feest der verwondering
Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december van 18.00-22.00 uur begeef je je vanaf het Lindeplein in een belevingsspektakel, een aaneenschakeling van licht, geluid, geur, smaak en beweging. Je wordt visueel ondergedompeld in winterse sferen, en beleeft uitbundige momenten en momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid.

Wandelend door het park en langs de vijver ontmoet je muziek, kunst en performances die allemaal te maken hebben met licht. Zo zie je op de gevel van het gemeentehuis bijvoorbeeld een lichtkunstwerk dat gemaakt is in samenwerking met Jasmine Janissen van de kunstacademie uit Maastricht. Met het thema gastvrijheid zijn verscheidene kunstenaars aan de slag gegaan om hun ideeën en gedachten om te zetten in een lichtkunstwerk (op welke wijze dan ook). Diverse professionele kunstenaars creëren het feest de verwondering. Onder meer Marc Geraads & Yvonne Linders uit Nederland en Gust Van der krieken met Toverspel uit België.

Programma Lindeplein
Vrijdag 14 december: 17.00-22.00 uur.
Zaterdag 15 december en zondag 16 december: 12.00-22.00 uur.

Feest der Verwondering in het Vijverpark
Dagelijks van 18.00-22.00 uur.

Vredeslicht
Zaterdag 15 december: 16.00 uur.

Rotary Santa Run
Zondag 16 december: 16.00 uur.

De herinnering
Samen wordt het symbolische 'hart van Brunssum gemaakt, een kunstwerk dat groeit. Voor iedereen die iemand mist tijdens de kerstdagen is hier de gelegenheid om daar even bij stil te staan. De start van het hart wordt gemaakt door alle leerlingen van de basisscholen die al vooraf hun kunstwerk gemaakt hebben (Het project wordt volledig gesponsord door Rotary Brunssum-Onderbanken).

De verwondering
Een samenhang van bijzondere lichtkunstwerken in bizarre en ontroerende vormen. Onder begeleiding van kunstenares José Fijnaut hebben basisschoolleerlingen van groep 8 samen gewerkt aan een lichtkunstwerk; levensgrote lampionnen in bizarre en ontroerende vormen. Tijdens het Feest der verwondering krijgen al deze kunstwerken een ere plek in het park.

Vuurmanifestatie 'Samen in verwondering'
Elke avond wordt met een bijzonder en gezamenlijk kunstwerk afgesloten, een vuurmanifestatie waarin saamhorigheid en samenwerking centrale punten zijn. Toeschouwers worden direct en actief betrokken en vormen een onderdeel van dit 'gesamtkunstwerk'. Leden van de 4 verschillende scouting verenigingen, die Brunssum rijk is, gaan elke avond in het park samen met het publiek werken aan dit fenomeen.

Muziek op het Lindeplein
Op vrijdag presenteert de organisatie op het podium vanaf 17.00 uur een compleet entertainment programma met Hot Rod Riot Rockabilly & Rock ’n Roll fun to the max! afgewisseld met een dj, zodat het een feest wordt van herkenning en plezier. Op zaterdag avond is er een heerlijke meezing avond, 'Kerst sing- a-long' begeleid door verschillende optredens en op zondag avond vindt er een groot optreden met de coverband Discover plaats, met medewerking van verschillende bands uit de regio.

Kerkstraat
In de Kerkstraat organiseert de Brunssumse ondernemersvereniging tijdens 'Kerst vier je samen' een levende kerststal, zo zijn er levende kerstelfjes te bewonderen en sieren muziekuitvoeringen de etalages van de sfeervol verlichte winkelstraat. Op zondagmiddag vindt er van 12.00-17.00 uur een verenigingsmarkt plaats.

Data 14-12-2018 t/m 16-12-2018
Diverse locaties, Brunssum

Sub evenementen

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen