Kerstdorp Luik

Kerstdorp Luik

Luik (België)

Kerstdorp Luik

Kerstdorp Luik Place Saint-LambertLuik (België)

Luik blikt alvast vooruit op het Kerstdorp: wie in december een bezoek brengt aan Luik mag het beroemde Kerstdorp, de oudste kerstmarkt van België, zeker niet overslaan. Met zijn 200 chalets trekt het festival elk jaar vele bezoekers die de gastronomische en originele producten die in de steegjes worden verkocht, komen proeven en ontdekken. Het Kerstdorp is veel meer dan een markt.

In de afgelopen dertig jaar is het een onmisbare ontmoetingsplek geworden voor eindejaarsfeesten: een historisch dorp, een kleine thuisomgeving waar het vrolijke geklets van de inwoners (de exposanten) samengaat met de betoverende presentatie van de producten in de houten chalets.

Een ‘mayeur’ (de burgemeester), locoburgemeesters (de wethouders) en raadsleden zijn verantwoordelijk voor het folkloristische programma van het Kerstdorp. De opstelling van de chalets in straatjes, steegjes en pleintjes met gemeentehuis, kerk, postkantoor en sleepiste maken er een echt levend dorp van. Genoeg redenen dus om het einde van het jaar in Luik te vieren.

Overzicht

Data 30-11-2018 t/m 30-12-2018
Contact
Place Saint-Lambert, Luik (België)

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website