Kaarsjesavond

Heerlen

Kaarsjesavond

Kaarsjesavond Historische Stadsbegraafplaats, AkerstraatHeerlen
Op 23 december is het weer zover. Al vanaf 2009 vindt op die datum de jaarlijkse kaarsjesavond op de historische begraafplaats aan de Akerstraat (Heerlen centrum) plaats. Vanaf 17.00 uur, zodra het donker wordt, fonkelen er vele kaarsjes waarna tegen 19.00 uur het kerstconcert van Big Band Bernadette plaats zal vinden.

Jaar na jaar nemen steeds meer bezoekers een of meerdere kaarsjes mee om ook zo actief bij te dragen aan deze sfeervolle avond. Kaarsjes in potjes, waxinelichtjes in lege groente- en fruitpotjes en noem maar op. Op eenieders eigen manier draagt men bij. De vrienden van historische begraafplaats Akerstraat Heerlen (centrum) staan garant voor de organisatie van deze jaarlijkse avond en nodigen eenieder van harte uit om langs te komen. ‘Neem gerust ook kaarsjes van huis uit mee en plaats deze op plekken die de voorkeur hebben. Daarmee zal er samen weer een indrukwekkende en sfeervolle avond plaats vinden’, laten zij weten.

Daar waar de organisatie zich met name concentreert op het oude gedeelte van de begraafplaats hopen zij dat anderen de vele graven er om heen een lichtje brengen. Het resultaat is jaar na jaar weer prachtig en indrukwekkend, pure kerstsfeer. Tegen 19.00 uur zal het jaarlijkse kerstconcert van Big Band Bernadette plaats vinden en loopt de avond langzamerhand tegen het einde aan. Tegen 20.00 uur sluiten de poorten. Eenieder is van harte welkom, de toegang is gratis. Het wordt erg op prijs gesteld om een of meerdere kaarsjes van huis uit mee te nemen en deze naar believen bij de graven te plaatsen.

december 23
Historische Stadsbegraafplaats, Akerstraat, Heerlen