Jiangyou meets Valkenburg aan de Geul

Valkenburg Bezoek website Bestel tickets

Jiangyou meets Valkenburg aan de Geul

Jiangyou meets Valkenburg aan de Geul Paviljoen St. Gerlach, Joseph Corneli Allee 1Valkenburg
Sinds februari 2017 heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul een stedenband met de Chinese stad Jiangyou. In de laatste week van september brengt een delegatie uit Jiangyou voor het eerst een bezoek aan Valkenburg aan de Geul. Naast de burgemeester en enkele bestuurders komt er ook een culturele delegatie mee. Op 27 september geeft de Li Bai Cultural and Arts Troupe of Jiangyou een spetterende voorstelling voor de inwoners van Valkenburg aan de Geul. De bezoekers uit China maken tijdens de voorstelling kennis met de Valkenburgse cultuur door optredens van Vocal Cord en Chorale Valkenburg. Tijd: 17.30 uur.

Li Bai Cultural and Arts Troupe of Jiangyou
Deze culturele en artistieke groep verzorgt een optreden met zang, dans, poëzie, opera en acrobatiek. De dichter Li Bai is de beroemdste dichter uit de Chinese Letterkunde. Zijn geboorteplaats was Jiangyou. Met zang en dans worden zijn gedichten opgevoerd. Ook acrobatiek, in combinatie met Tai Chi, is onderdeel van de Chinese show. Een van de interessantste opera’s in China is Sichuan Opera. Zij laten de inwoners van Valkenburg kennismaken met hun eigen unieke techniek van ‘face changing’.

Vocal Cord en Chorale Valkenburg
Vocal Chord wordt ook wel 'Il Divo van de lage landen' genoemd. Het ensemble bestaat uit vier vocalisten die ruime ervaring hebben opgedaan bij onder meer de Nederlandse Opera, de Vlaamse Opera en de Nationale Reisopera. Vocal Chord laat de grens tussen pop en klassiek vervagen en presenteert een concert vol ontroering en herkenning. Chorale Valkenburg kenmerkt zich door de passie voor muziek en met name het operagenre. Naast opera bestaat het repertoire uit film- en theatermuziek, musical, klassieke liederen en kerkelijke muziek. Het koor staat onder leiding van Rob Meijers.

Expositie 'Valkenburg welcomes Jiangyou'
Van 27 september tot en met 20 oktober zal in het Gemeentehuis de expositie 'Valkenburg welcomes Jiangyou' te zien zijn. Bewonder diverse culturele items, foto’s et cetera van Jiangyou. Openingstijden van de expositie zijn gelijk aan die van het gemeentehuis.

De entree is gratis. Tickets kunnen via de Ticketshop Limburg (www.tickli.nl) besteld worden, er zijn 500 plaatsen beschikbaar, vol-is-vol!

september 27
Paviljoen St. Gerlach, Joseph Corneli Allee 1, Valkenburg