Toneeluitvoering 'Jaar zonder zomer of de nacht, waarin Frankenstein geboren werd'

Vaals Bezoek website

Toneeluitvoering 'Jaar zonder zomer of de nacht, waarin Frankenstein geboren werd'

Toneeluitvoering 'Jaar zonder zomer of de nacht, waarin Frankenstein geboren werd' De Kopermolen (Lutherse Kerk), von Clermontplein 11Vaals 0433064668
Jaar zonder zomer of de nacht, waarin Frankenstein geboren werd. Het is het jaar 1816 en volgens de kalender zomer. Maar in feite worden delen van Europa verduisterd door wolken van as, een gevolg van een vulkaanuitbarsting, de regen gutst onophoudelijk neer, bliksems flitsen over de hemel en steeds opnieuw doorbreken donderslagen de stilte van de nacht. In deze spookachtige sfeer maakt Lord Byron met vrienden in zijn landhuis aan het meer van Genève van de nacht een dag.

Tijdens deze 'spooknacht' is wijn, absinth en laudanum gedronken en dit heeft tot diverse fantasieën geleid, welke lezers in hun ban houden. Dit toneelstuk, gebaseerd op teksten van Lord Byron, John Polidori en Mary Shelley komt uit de pen van Jutta S.C. Krönert, die al vele jaren werkzaam is bij het Akens Theater 99 als auteur en regisseur. Muziek van Ricarda Schumann en een of ander drankje helpen de bezoekers om zich in het gebeuren onder te dompelen. De uitvoering is in de Duitse taal. Aanvang: 20.00 uur.

Overzicht

Prijs

Entree: € 12,-.

Data
2018
januari 27
Contact
De Kopermolen (Lutherse Kerk), von Clermontplein 11, Vaals
0433064668

Deel deze pagina met je familie en vrienden