Internationale Smedendagen

Landgraaf Bezoek website

Internationale Smedendagen

Internationale Smedendagen Slot Schaesberg, Slot Schaesberg-Laan 100Landgraaf 0452011222
Smeden helpen mee met de herbouw van een eeuwenoud kasteel. Een groot aantal sier- en kunstsmeden uit heel Europa komt op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei 2018 op Slot Schaesberg in Landgraaf bijeen. Het publiek kan genieten van het smeden van een gezamenlijk kunstobject door smeden uit het binnen- en buitenland.

Scholieren van verschillende opleidingen doen mee aan een smeedwedstrijd en er zijn demonstraties smeden, smeedwerk exposities en een vakmanschap beurs. Daarnaast kan het publiek zelf aan de slag met het oeroude maar springlevende smeedvak. De organisatie van het evenement is in handen van het Nederlands Gilde van Kunstsmeden (NGK) en Stichting Landgoed Slot Schaesberg.

Data 11-5-2018 t/m 12-5-2018
Slot Schaesberg, Slot Schaesberg-Laan 100, Landgraaf