Hubertusmarkt in Gulpen

Gulpen Bezoek website

Hubertusmarkt in Gulpen

Hubertusmarkt in Gulpen CentrumGulpen
Op zaterdag 4 november van 10.00-17.00 uur vindt in hartje Gulpen opnieuw de traditionele Hubertusmarkt plaats.

Heilige mis en paardenzegening
Ook dit jaar vormt de Hubertusmis om 10.00 uur in de St. Petruskerk één van de traditionele elementen van de markt.

Beestenboel op het Prins Willem Alexanderplein
Vele verschillende organisaties maken de bezoekers wegwijs in alle aspecten die van doen hebben met het beheer van de natuur. Een valkenier, hoefsmid, imker, het IVN, de jagersvereniging, boomkwekers en nog veel meer, zijn op het plein vertegenwoordigd. Ook een schaapsherder met zijn kudde is daarbij.

En wat te denken van de aanwezigheid van de stichting Zuid Limburgs Trekpaard met een aantal rasechte paarden? Vanaf het plein kunnen gratis rondritten per koets worden gemaakt. De kinderen kunnen een ritje maken op een pony. Verder staat op het plein een mooie kinderboerderij waar alle dieren mogen worden geknuffeld. De Rabobank sponsort deze kinderboerderij.

Markt met vele honderden standplaatsen
Dit jaar zijn vele marktkooplieden, afkomstig uit het hele land, aanwezig. Bij de vele honderden standplaatsen is van alles te koop. Van dameskleding tot gsm-artikelen, van schoenen tot vers gerookte paling. Daarnaast zijn er dit jaar 19 standwerkers op de markt aanwezig, waaronder de meervoudige Nederlandse en Europese kampioenen. Deze zullen alles in het werk stellen om winnaar te worden van het Hubertus-standwerkersconcours.

Een groot aantal oude ambachten met traditioneel handwerk geven de Hubertusmarkt een bijzonder karakter. Ook de vele tientallen winkeliers uit Gulpen hebben tijdens de markt mooie aanbiedingen. Diverse lekkere hapjes uit binnen- en buitenland worden ter plekke gereedgemaakt. Daarnaast staat uiteraard ook de Gulpense horeca voor de bezoekers klaar met een gevarieerd culinair aanbod. De markt wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van een aantal sponsoren, waaronder de plaatselijke horecavereniging.

De Hubertusmarkt staat al jaren garant voor een bijzondere sfeer en gezelligheid. Vermijd de parkeerdrukte en kom met het openbaar vervoer naar Gulpen.

november 4
Centrum, Gulpen