Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen

Sittard Bezoek website

Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen

Hoor eens! Literair najaar bij De Domijnen De DomijnenSittard
In de herfst kruipt menigeen lekker op de bank met een goed boek of tablet. Om ook het verhaal achter het boek én de schrijver te ontdekken, organiseert De Domijnen het literaire najaar. Onder het motto Hoor eens! zijn er van oktober t/m december schrijversontmoetingen en literaire activiteiten in diverse locaties in de regio Westelijke Mijnstreek en Echt-Susteren. Meer informatie is te vinden via de website. Vooraf reserveren is mogelijk via: bibliotheek@dedomijnen.nl.

Er komt een parade aan boeiende verhalen en verhalenvertellers voorbij. Zoals de Nederlands-Turkse schrijver Murat Isik die over zijn nieuwste roman Wees onzichtbaar vertelt. Of de directrice van VVV Zuid-Limburg, Anya Niewierra, die ook thrillers schrijft en daar erg succesvol mee is. Maar ook Arthur Japin die inmiddels een mooi oeuvre heeft en vertelt over zijn nieuwste boek Kolja over de gebroeders Tsjaikovski. Johan van de Beek en Claire van Dyck gaan in op hun boek over de 19-jarige Maastrichtenaar die radicaliseert, naar Syrië vertrekt en zichzelf uiteindelijk opblaast: Sultan en de lokroep van de jihad.

Rondom de feestdagen
De feestdagen krijgen ook aandacht: Sneldichter Peter Crombach schudt sprankelende sinterklaasgedichten uit zijn mouw. En Mirjam Mare brengt de kerstsfeer tot leven met haar betoverende vertelvoorstellingen.

Zelf aan de slag met verhalen
Verhalen nodigen uit tot actie. Zo maakt illustrator Mark Janssen de mooiste illustraties met kinderen vanaf 5 jaar. En Marlene Lunter leert volwassenen hoe ze een goed verhaal vertellen.

Limburgse verhalen
Dichter Rouke van der Hoek was stadsdichter van Sittard-Geleen van 2014 tot 2016. Hij vertelt de bijzonderheden over de aanleg van het Julianakanaal. En Eddie Niesten gaat in zijn lezing, in het kader van de Kookboek 7-daagse, na of er aan beide zijden van de grens in Limburg hetzelfde of anders gegeten wordt.

Overzicht

Data 13-10-2017 t/m 31-12-2017
Contact
De Domijnen, Sittard

Deel deze pagina met je familie en vrienden