Het Badhuis Ontwaakt! - Thermenmuseum Heerlen

Heerlen Bezoek website

Het Badhuis Ontwaakt! - Thermenmuseum Heerlen

Het Badhuis Ontwaakt! - Thermenmuseum Heerlen Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9Heerlen 0455605100 Naar de website
Van 28 april tot en met 6 mei staat Nederland een week lang in het teken van het Romeins verleden. Natuurlijk doet het Thermenmuseum in Heerlen ook mee. Met een gevarieerd programma tijdens deze Romeinenweek en op zondag 29 april de Romeinse badhuis dag.

Romeinse badhuis dag
In het Thermenmuseum in Heerlen bevinden zich de restanten van een Romeins badhuis: de thermen, het best bewaarde publieke badgebouw van Nederland. Op zondag 29 april lijkt dit badhuis tijdens de Romeinse badhuis dag weer te ontwaken. Zo kunnen bezoekers zich laten masseren, proeven van de hapjes uit die periode en zich daadwerkelijk terug wanen in die boeiende Romeinse tijd.

Romeinenweek
Stap 2000 jaar terug in de tijd en ontdek het verleden met een gevarieerd programma tijdens de Romeinenweek. Op het to-do-lijstje: zelf aan de slag gaan met een archeologisch onderzoek, een themawandeling maken, een rondleiding meepikken, de nieuwe 3D presentatie ondergaan, met de kinderen een workshop volgen of genieten van een lezing.

Naast restanten van het Romeins badhuis heeft het museum een collectie gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd, die afkomstig zijn van Coriovallum, de Romeinse stad die onder Heerlen ligt. De Romeinenweek is een ideaal moment om op onderzoek te gaan naar de roots.

Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 28-4-2018 t/m 6-5-2018
Thermenmuseum Heerlen, Coriovallumstraat 9, Heerlen