Herdenking einde Wereld Oorlog I

Roosteren Bezoek website

Herdenking einde Wereld Oorlog I

Herdenking einde Wereld Oorlog I Diverse locaties in Maaseik (B) enRoosteren 0475478478 Naar de website
De gemeenten Echt-Susteren (NL), Maaseik (B) en Selfkant (D) organiseren op 17 en 18 november een grootse herdenking rond de beëindiging van de Eerste Wereldoorlog met als thema ‘Van ontwapening naar ontwapenend’. Het thema staat in relatie met de terugtocht en de ontwapening van de Duitse troepen vanuit Maaseik, via de grensovergang Maaseik-Echt-Susteren naar Duits grondgebied. De nadruk van de herdenking ligt dan ook op verbroedering en wederzijds begrip (‘lest we forget’).

Onderdeel van deze manifestatie zijn een re-enactment evenement, een stoet door het centrum van Maaseik, een cavalerie-demonstratie van 'De Rode Huzaren' en een herdenkingsconcert uitgevoerd door muziekverenigingen uit de drie gemeenten. Tevens worden er in aanloop naar het herdenkingsweekend exposities gehouden en komt er een fietsroute die de gemeenten Maaseik, Echt-Susteren en Selfkant verbindt. Meer informatie is op de website terug te vinden.

Data 17-11-2018 t/m 18-11-2018
Diverse locaties in Maaseik (B) en, Roosteren

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen