Heiligdomsvaart Maastricht

Maastricht Bezoek website

Heiligdomsvaart Maastricht

Heiligdomsvaart Maastricht Diverse locatiesMaastricht Naar de website
Een prachtige traditie
Maastricht maakt zich op voor de viering van de 55e Heiligdomsvaart. Op 24 mei is het zover. Elke editie van de Heiligdomsvaart kent een thema dat een bepaald aspect van het geloof onder de aandacht brengt en uitdraagt. In 2011 was dit 'het Licht tegemoet'. Het thema van de Heiligdomsvaart Maastricht 2018 is ‘Doe goed en zie niet om’. Een thema waarmee eenieder aan de slag kan gaan. Een thema dat gelegenheid geeft tot ontmoeting.

Een helpende hand
Hulp bieden aan mensen in nood past helemaal in het thema van de 55e Heiligdomsvaart in Maastricht. Er gebeurt al zoveel goeds, mensen geven geld voor rampen die elders op de wereld plaatsvinden. Ze zetten zich in voor de buurt-, de sport- of de muziekvereniging.

De wereld mooier maken
‘Doe goed en zie niet om’ is voor zowel gelovigen als anders- en niet gelovigen een thema om mee aan de slag te gaan. Het thema geeft ook gelegenheid tot ontmoeting. Als iedereen in zijn omgeving barmhartig is voor de ander, dan wordt de wereld mooier. En zo bouwen we beetje bij beetje aan een cultuur van ontmoeting.

Programma

De Heiligdomsvaart Maastricht vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni. Het programma bestaat onder andere uit pelgrimages, vieringen, relieken toningen en nog veel meer. Daarnaast kunnen bezoekers verschillende culturele activiteiten bezoeken; denk aan theater, muziek, zang, dans en tentoonstellingen. Raadpleeg de website voor het complete programma.

Foto's
Focuss 22, Jean-Pierre Geussens.

Overzicht

Data 24-5-2018 t/m 3-6-2018
Contact
Diverse locaties, Maastricht

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website