Giselle - Balletto di Roma

Heerlen Bezoek website

Giselle - Balletto di Roma

Giselle - Balletto di Roma Parkstad Limburg Theaters - RABOzaalHeerlen 0455716607 Naar de website
175 na de première van Giselle met de Italiaanse primaballerina Carlotta Grisi in de hoofdrol spreekt dit prachtige romantische ballet nog altijd tot de verbeelding. Het Balletto di Roma waagt zich onder de vlag van de Israëlisch-Nederlandse choreograaf Itamar Serussi Sahar (Batsheva Dance Company en Scapino Ballet Rotterdam) en Chris Haring | LIQUID LOFT aan een indrukwekkende remake, waarin de klassieke liefdestragedie in het hier en nu wordt geplaatst.

De Giselle van het Balletto di Roma zoomt vooral in op de wanhoop van een jong meisje dat bedrogen is door haar liefde en haar zoektocht in de onderwereld. Uitzonderlijk is dat de beide choreografen allebei een akte voor hun rekening nemen. Itamar Serussi Sahar vertaalt de romantische eerste akte in invoelbare scènes over liefde en bedrog tussen mensen van vlees en bloed. Chris Haring diept in de tweede akte met behulp van film, beeldende kunst en nieuw gecomponeerde muziek het thema wraak uit.

Sterrang: € 34,50, Rang 1: € 30,-, Rang 2: € 27,-, Rang 3: € 24,-,Rang 4: € 14,25.

maart 26
Parkstad Limburg Theaters - RABOzaal, Heerlen