Filmhuisfilm 'Een man die Ove heet'

Landgraaf Bezoek website

Filmhuisfilm 'Een man die Ove heet'

Filmhuisfilm 'Een man die Ove heet' Theater Landgraaf, Kerkberg 4Landgraaf 0455310929
Ove is een man van 49 jaar, hij rijdt in een Saab. Hij is de brombeer van de buurt en houdt mensen bewust op afstand. Waarom, is niet duidelijk. Een aantal jaar geleden is hij afgezet als voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van het appartementencomplex waar hij woont. Hij kan dit echter niet verkroppen en blijft het gebouw met harde hand regeren.

Wanneer de zwangere Parvaneh met haar gezin tegenover hem intrekt en er een incident plaatsvindt waar Ove’s brievenbus bij betrokken is, ontstaat er een onverwachte vriendschap. Ove leert weer de mooie kant van het leven zien. Een man die Ove heet is de verfilming van het gelijknamige boek van de Zweedse schrijver en journalist Fredrick Backman. (D.P.). Zweden, 2015/116 minuten. Regie: Hannes Holm. Met: Rolf Lassgård, Bahar Pars, Filip Berg, e.a. Deze film wordt vertoond i.s.m. Filmhuis De Spiegel Heerlen. Aanvang: 20.00 uur.

Entree: € 6,-.

februari 4