Filmvoorstelling 'Barbara' in het Nederlands Mijnmuseum

Heerlen Bezoek website

Filmvoorstelling 'Barbara' in het Nederlands Mijnmuseum

Filmvoorstelling 'Barbara' in het Nederlands Mijnmuseum Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2Heerlen 0455713707 Naar de website
Vanaf 19.00 uur worden de bezoekers ontvangen met een kop koffie en een stuk vlaai. Vervolgens geeft een oud-mijnwerker een korte inleiding over de mijnbouwgeschiedenis. Joris Hoefakker, producent, zal aanwezig zijn om te vertellen over ‘the making of Barbara’ en vragen uit het publiek te beantwoorden. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Informatie
De film 'Barbara' is geregisseerd door Mark Handels en geproduceerd door Joris Hoefakker. Op 22 december 2017 ging de film in het Royal Theater in Heerlen in première. De korte dramafilm speelt zich af in de jaren ’50 van de vorige eeuw en laat de angsten van de mijnwerkersvrouwen zien om hun mannen diep onder de grond en over de kameraadschap van de koempels in de mijnen. Het prille huwelijk van de jonge mijnwerker Sjef en zijn zwangere vrouw Maria staan centraal. De patroonheilige van ondergrondse mijnwerkers, Barbara, heeft de hoofdrol.

Overzicht

Prijs

Kosten: € 7,50 per persoon. Bezoekers kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@nederlandsmijnmuseum.eu.

Data
2018
februari 23
Contact
Nederlands Mijnmuseum, Mijnmuseumpad 2, Heerlen
0455713707

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website