Festival Vocallis

Vaals Bezoek website

Festival Vocallis

Festival Vocallis Diverse locatiesVaals Naar de website
Noteer in de agenda: Festival Vocallis vindt dit jaar plaats van woensdag 24 oktober t/m zondag 11 november en duurt maar liefst 19 dagen! Met ruim vijftig activiteiten en concerten in tien Zuid-Limburgse gemeenten gaat de organisatie weer een groot publiek bereiken. Bezoekers kunnnen in Vaals, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem, Heerlen, Voerendaal, Kerkrade, Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Beek diverse activiteiten en concerten bijwonen.

Thema van Vocallis 2018: Oorlog, Vrede en Vrijheid
Een emotioneel en beladen thema dat anno 2018 actueler is dan ooit. Aanleiding is het einde van de Eerste Wereldoorlog, op 11 november 2018 honderd jaar geleden. Maar ook de aanstaande herdenking van 75 jaar bevrijding in Limburg in 2019 (Zuid-Limburg) en 2020 (Noord-Limburg).

Oorlog kan gaan over militaire geschiedenis, over rechteloosheid, verzet, grenzen en trots. Maar ook over heldenverering en legendes. Vrede kan gaan over verdragen, leven in vrijheid, samen. Beleef samen met de organisatie de muzikale reis tussen al deze emoties van verdriet en hoop, verlies en overwinning.

Op woensdag 24 oktober is er een première met een proloog van Talentencoaching in samenwerking met Conservatorium Maastricht. Vanaf donderdag 25 oktober beleeft de Masterclass zijn 8e editie, dagelijks t/m zondag 28 oktober. 's Avonds wordt de Masterclass afgesloten met het feestelijke slotconcert en het uitreiken van de Vocallis Liedprijs en de Vocallis Aanmoedigingsprijs. Plaats van handeling: Centrum voor Kunst en Cultuur De Kopermolen in Vaals. Docenten worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Inschrijvingen vanaf 1 mei aanstaande.

Midzomer Presentatieconcert, vrijdagavond op 25 mei in Theater aan het Vrijthof, Maastricht.
Het Midzomer Presentatieconcert is een concert in het kader van talentontwikkeling, met de volgende talenten: Vincent Kusters, bariton (winnaar Vocallis Liedprijs 2017), Bart Verhagen, tenor en Wouter Bergenhuizen (piano). Tijdens het Midzomer Presentatieconcert wordt aan alle belanghebbenden en geïnteresseerden de Festival Vocallis programmering 2018 bekend gemaakt. Presentatie: Gert Geluk, programmeur Festival Vocallis.

Data 24-10-2018 t/m 11-11-2018
Diverse locaties, Vaals