Brunssum

Feest der verwondering Diverse locatiesBrunssum
Feest der verwondering
Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 december van 18.00-22.00 uur begeef je je vanaf het Lindeplein in een belevingsspektakel, een aaneenschakeling van licht, geluid, geur, smaak en beweging. Je wordt visueel ondergedompeld in winterse sferen, en beleeft uitbundige momenten en momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid.

Wandelend door het park en langs de vijver ontmoet je muziek, kunst en performances die allemaal te maken hebben met licht. Zo zie je op de gevel van het gemeentehuis bijvoorbeeld een lichtkunstwerk dat gemaakt is in samenwerking met Jasmine Janissen van de kunstacademie uit Maastricht. Met het thema gastvrijheid zijn verscheidene kunstenaars aan de slag gegaan om hun ideeën en gedachten om te zetten in een lichtkunstwerk (op welke wijze dan ook). Diverse professionele kunstenaars creëren het feest de verwondering. Onder meer Marc Geraads & Yvonne Linders uit Nederland en Gust Van der krieken met Toverspel uit België.

Feest der Verwondering in het Vijverpark
Dagelijks van 18.00-22.00 uur.

Vredeslicht
Zaterdag 15 december: 16.00 uur.

Vuurmanifestatie 'Samen in verwondering'
Elke avond wordt met een bijzonder en gezamenlijk kunstwerk afgesloten, een vuurmanifestatie waarin saamhorigheid en samenwerking centrale punten zijn. Toeschouwers worden direct en actief betrokken en vormen een onderdeel van dit 'gesamtkunstwerk'. Leden van de 4 verschillende scouting verenigingen, die Brunssum rijk is, gaan elke avond in het park samen met het publiek werken aan dit fenomeen.

Data 14-12-2018 t/m 16-12-2018
Diverse locaties, Brunssum