Extra openstelling Kasteelruïne en de Hoppenkamp in Stein

Stein Bezoek website

Extra openstelling Kasteelruïne en de Hoppenkamp in Stein

Extra openstelling Kasteelruïne en de Hoppenkamp in Stein Kasteelruïne Stein, de Hoppenkamp en Museum voor GrafcultuurStein 0464338919 Naar de website
In het kader van het 'Historisch jaar 1568 Stein-Obbicht' vindt een extra openstelling plaats in de kasteelruïne van Stein met op enkele momenten een kleine vorm van living history. Vooral het verhaal van het gezin Bronckhorst-Batenburg staat centraal. Ook de tentoonstelling in de multifunctionele ruimte 'De Hoppenkamp' in Stein is geopend. Beide locaties zijn van 13.00-17.00 uur geopend.

Op diverse dagen vindt er een muzikale opluistering plaats van enkele geuzenliederen. Op 14 april vindt op de ruïne de opening van de nieuw aangelegde middeleeuwse kruidentuin plaats. Tijdens dit weekend geven leden van de re-enactment groep 'Het Woud der Verwachtingen' inzicht in het gebruik van kruiden in de middeleeuwen. In dit weekend is ook het Museum voor Grafcultuur en de Hoppenkamp geopend en op alle locaties is vanaf dit weekend de 'Historische fietstocht 1568' verkrijgbaar.

Op 6 mei vindt de openstelling plaats in het kader van Meimaand fietsmaand. Op 2-3 juni, het weekend dat herdacht wordt dat de gebroeders Bronckhorst-Batenburg zijn onthoofd, kunnen bezoekers diverse roofvogels zien. Tevens vindt de uitgifte van het herdenkingsbier plaats in 'De Hoppenkamp'.

Overzicht

Data 2-6-2018 t/m 3-6-2018
Contact
Kasteelruïne Stein, de Hoppenkamp en Museum voor Grafcultuur, Stein
0464338919

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website