Expositie ‘World of Bricks: the LEGO® Experience’

Kerkrade Bezoek website

Expositie ‘World of Bricks: the LEGO® Experience’

Expositie ‘World of Bricks: the LEGO® Experience’ Discovery Center Continium, Museumplein 2Kerkrade 0455670809
Volgend jaar is het 60 jaar geleden dat LEGO bouwstenen zijn geïntroduceerd in Nederland. In die jaren hebben generaties uren doorgebracht met het bouwen van complete werelden in de bekende gekleurde steentjes. Ook vandaag de dag prijkt een LEGO set nog op menig Sinterklaaslijstje en is het geliefd speelgoed bij zowel kinderen, als hun ouders. Het stimuleert niet alleen de fantasie, maar ook de motorische vaardigheden en het ruimtelijk inzicht van 'de bouwers van de toekomst', zoals de LEGO Group ze zelf noemt.

Met het bedenken, bouwen en zelf ook programmeren van LEGO modellen ontdekken kinderen spelenderwijs een schat aan technologische kennis. Reden te over voor Continium discovery center te Kerkrade om een jaar lang te wijden aan de kleurige blokken: te beginnen met de opening van de expositie 'World of Bricks: the LEGO Experience' en gevolgd door een serie activiteiten.

Ontdekken en experimenteren in LEGO stad
Wie heeft er nooit gedroomd eens een levensgrote LEGO stad binnen te stappen? Het kan straks in Continium. Daar bezoeken geïnteresseerden in de expositie 'World of Bricks: the LEGO Experience' de stad Blokrade, die met levensgrote LEGO blokken gebouwd is. In deze stad ontdek en experimenteren bezoekers met LEGO. Natuurlijk kan er naar hartenlust met de gekleurde stenen gebouwd worden, maar men gaat ook aan de slag met techniek. Bezoekers onderzoeken bijvoorbeeld hoe tandwielen en andere vormen van overbrengen van bewegingen werken in de LEGO Garage en maken een stopmotion filmpje in de LEGO Cinema. Zo ontdekt men met LEGO bouwstenen hoe wetenschap en techniek werken.

Themamaanden
Tijdens het 'LEGO jaar' staat in Continium iedere maand een ander thema centraal. Denk daarbij aan extra activiteiten, zoals workshops, demonstraties, mini-exposities, 'meet & greets' en bouwwedstrijden rondom een bepaald onderwerp. Het thema vanaf de opening tot en met januari is ‘Bricks in Space’ en draait om de ruimte, ruimtevaart en alles wat daarmee samenhangt.

Bricksworld Conceptstore
Voorafgaand aan de opening van de expositie is in oktober van dit jaar reeds een Bricksworld conceptstore geopend op het Museumplein te Kerkrade. In deze 'kijkwinkel' zijn 500 opgebouwde LEGO sets en 100 'Bricksworld Own Creations' modellen te zien: eigen ontwerpen die door Bricksworld zijn gemaakt met LEGO stenen.

Filmhelden gratis entree voor Continium!
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven na de carnaval hun pakjes nog niet gelijk weer op te ruimen. Wie 12 jaar of jonger is en tussen 1 en 5 maart verkleed als filmheld een bezoek brengt aan Continium discovery center te Kerkrade mag namelijk gratis naar binnen (onder begeleiding van één betalende volwassene).

Hang daarom je Batman-, Spongebob- of Minion-pakje nog niet terug in de kast na carnaval, maar kom naar Continium en beleef daar samen met andere filmhelden de expositie World of Bricks! In deze experience voor LEGO® fans, vind je niet alleen heel veel stenen om naar hartenlust mee te bouwen, je ontdekt er ook van alles over techniek.

'Incredible Machines'
Voor maart is het thema van World of Bricks: 'Incredible Machines'. In het themagedeelte vind je dan verschillende machines die gebouwd zijn van LEGO stenen. Zo is er een hijskraan, die uitschuifbaar is tot meer dan 4 meter hoogte! Ook zie je er kermisattracties van LEGO stenen en technische voertuigen en bouwsets.

Win een LEGO® set!
Elke maand verloot het Continium discovery center een mooie LEGO® set onder de bezoekers van Continium die meedoen aan de fotowedstrijd! Doe mee met de opdrachten in World Of Bricks en verdien alle stempels in je paspoort. Je kunt deze set (en vele anderen) ook altijd komen bekijken in de Bricksworld Expo Store. Deze is vrij toegankelijk, ook zonder kaartje voor Continium.

De entree bedraagt: € 12,- per persoon.

Data 22-12-2016 t/m 4-3-2018
Discovery Center Continium, Museumplein 2, Kerkrade