Expositie Willy Gorissen, eigenzinnig, sprankelend en veelzijdig

Valkenburg Bezoek website

Expositie Willy Gorissen, eigenzinnig, sprankelend en veelzijdig

Expositie Willy Gorissen, eigenzinnig, sprankelend en veelzijdig Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31Valkenburg 0436016394
Het werk van Willy Gorissen (1915-2006) met zijn sprankelende kleurarrangementen is nauwelijks bekend bij het grote publiek omdat de kunstenaar het vrijwel aan niemand wilde laten zien. Een reden temeer voor Museum Land van Valkenburg om de veelzijdigheid van Willy Gorissen te tonen. De expositie focust op verschillende thema’s in zijn werk met zelfportretten, kleurrijke bloemstukken en stillevens, expressieve landschappen en gevoelige balletstudies.

Museum Van Bommel van Dam in Venlo organiseerde eerder in 2015 een overzichtsexpositie. In Valkenburg worden vooral werken getoond die niet eerder werden geëxposeerd. Willy Gorissen wil het waarneembare landschap niet op een direct herkenbare manier weergeven. Hij gebruikt het om er in zijn atelier een autonoom kunstwerk van te maken. Door het lyrische in het 19e-eeuws post impressionisme te verbinden met het constructieve van het 20e-eeuws kubisme, verbeeldde hij zijn intens kleurige, picturale visie op het Limburgse landschap.

Overzicht

Prijs

Entree: € 6,-, museumkaart en kinderen tot 12 jaar: gratis toegang.

Data 15-10-2017 t/m 7-1-2018
Contact
Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg
0436016394

Deel deze pagina met je familie en vrienden