Expositie 'Open & Bloot'

Heerlen Bezoek website

Expositie 'Open & Bloot'

Expositie 'Open & Bloot' ThermenmuseumHeerlen 0455605100
Ongegeneerd gluren in het Romeins Badhuis tijdens 'Open & Bloot'. Het waren frisse jongens, die Romeinen. In de Romeinse tijd kenden ze nog geen badkamers in huis, maar had elke stad of regio een centraal gelegen badhuis. Het huidige Thermenmuseum was het badhuis van de nederzetting Coriovallum. Elke dag werd een bezoek gebracht aan het badhuis. Maar niet alleen om te baden en het lichaam te verzorgen, integendeel. Het badhuis was een ontmoetingsplaats, een pleisterplaats voor de regio.

Het laatste nieuws werd gedeeld, roddels verspreid, handel gedreven, lekker gegeten en gedronken en gesport. Niet vreemd dan ook dat zich rondom het badhuis levendige straatjes ontwikkelden waar kappers, masseurs, schoonheidsspecialisten en dokters hun vak uitoefenden. Ontdek het Romeinse leven zelf tijdens de expositie 'Open & Bloot'. De expositie neemt de bezoekers mee in het bruisende leven van het Romeins Badhuis. Het badritueel wordt uitgebreid onder de loep genomen.

Overzicht

Prijs

Gratis toegang na het eerste bezoek dit jaar! Entreeprijzen: volwassenen: € 7,75, CJP: € 7,25, jeugd 4-12 jaar: € 6,75, kids 0-3 jaar: gratis, museumjaarkaart: gratis.

Data
Contact
Thermenmuseum, Heerlen
0455605100

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website