Expositie met werken van Henri Ritzen

Expositie met werken van Henri Ritzen

Houthem St. Gerlach Bezoek website

Expositie met werken van Henri Ritzen

Expositie met werken van Henri Ritzen Burgemeester Quicx, Coffee & More, Sint Gerlach 17Houthem St. Gerlach 0436088888 Naar de website
Henri Ritzen wordt in 1892 geboren in Schinnen. Hier groeit hij op en zal hij zijn hele leven blijven wonen. Hij is gezinshoofd, middenstander, huisschilder, amateur-toneelspeler, leraar reclametekenen, kerkmeester en zeer actief in de dorpsgemeenschap. Maar ook behept met een bijzonder tekentalent. Vanaf zijn debuut in 1935 neemt Henri Ritzen een bijzondere positie in onder de Limburgse landschapsschilders.

Zijn doeken tonen Zuid-Limburg zoals het werkelijk was. Ze worden in de jaren dertig van de vorige eeuw gezien als de uitingen van Limburgs volksgevoel en religiositeit. In zijn laatste schilderjaren geeft Ritzen verder duiding aan het landschap. Een abstract-modern schilder, tegen de tachtig dan, schildert doeken waarin ruime opgezette verfvlakken hard tegen elkaar gezet worden. De ooit lyrische uitingen van het Limburgse land zijn nu door een hernieuwde en herziene blik tot kleurrijke abstractie herleid.

Overzicht

Data 1-4-2019 t/m 30-6-2019
Contact
Burgemeester Quicx, Coffee & More, Sint Gerlach 17, Houthem St. Gerlach
0436088888

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website