Expositie Marjo Postma

Meerssen Bezoek website

Expositie Marjo Postma

Expositie Marjo Postma Erfgoedhuis (in Gemeentehuis), Markt 50Meerssen
Winnaar Prix de Rome Marjo Postma keert terug naar Meerssen! Vanaf 3 september toont Marjo Postma (geboren in Ulestraten) haar werk in een solo-expositie in Het Erfgoedhuis in Meerssen (1e etage)!

Terug in Meerssen
Marjo Postma won in 1984 de prestigieuze kunstprijs Prix de Rome en exposeerde in 1985 het winnende werk in het Bestuurscentrum Proosdijhoeve in Meerssen. Naar aanleiding van het winnen van de Prix de Rome vertrok de beeldend kunstenaar naar Rome om daar een jaar te gaan werken op het Koninklijk Nederlands Cultureel Instituut in de Villa Borghese.

Daarna keerde ze regelmatig terug naar de eeuwige stad die als een tweede thuis voor haar is geworden. Nu krijgt Postma de gelegenheid om haar nieuwste werk te laten zien in het Erfgoedhuis. Het is uniek dat sinds het bestaan van de Prix de Rome er maar liefst vijf winnaars afkomstig zijn uit Meerssen. Andere winnaars waren: Johan Melchior van der Mey (1906), Charles Eijck (1922), Hubertus Levigne (1933) en Pieter Defesche (1949). Marjo Postma woont en werkt in Amsterdam.

Over het werk van Marjo Postma
De beelden die Marjo Postma in haar tekeningen en schilderijen ‘vangt’ zijn het verslag van haar avonturen, dromen en ontmoetingen, van wat haar ogen zien en haar geest verzint. Meanderend gaan de gedachten met haar op de loop, wat ze ziet past ze aan in haar eigen stijl: herkenbare vormen zullen als details een nieuwe vorm uitbeelden. Een vismarkt, een salamander, een stopcontact, het koraal, een dikke buik, kwallen of een Romeinse triomfboog: motieven vervlechten zich tot een nieuw geheel, een grotendeels organische fantasiewereld die zich los wurmt van de werkelijkheid.

Open
Het Erfgoedhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00-17.00 uur, op donderdag tot 20.00 uur. Op zondag van 14.00-16.00 uur.

Overzicht

Data 3-9-2017 t/m 30-11-2017
Contact
Erfgoedhuis (in Gemeentehuis), Markt 50, Meerssen

Deel deze pagina met je familie en vrienden