Experience Tour

Bocholtz Bezoek website

Experience Tour

Experience Tour WilhelminastraatBocholtz 0455753636 Naar de website
Deelnemers starten deze trip met een bezichtiging van de wereldberoemde sarcofaag van Simpelveld, waarbij de Romeinse dame Fortunata de deelnemers over de talrijke grafgiften en het gedetailleerde uitgehouwen interieur van een Romeinse kamer vertelt. Hierna stappen de deelnemers in de bus en rijden terug langs de Romeinse weg en de daaraan gelegen Romeinse villa's in Voerendaal.

Vervolgens worden de restanten van een heuse Romeinse tempel in Maastricht bezocht, waar de deelnemers van echte Limburgse kersenvlaai kunnen genieten. Kersen hebben mensen vandaag de dag aan de Romeinen te danken. Hierna volgt de reis langs de beekdalen en heuvels in Meerssen en Valkenburg en reizen via Heerlen terug naar Bocholtz. Onderweg vertelt Fortunata over Zuid-Limburg in de Romeinse tijd en brengt het vaak onzichtbare verleden door haar verhalen weer tot leven.

Tijdens de Nationale Romeinenweek wordt de Via Belgica beleefbaar dankzij diverse activiteiten. Raadpleeg de website www.viabelgica.nl voor het complete programma en vind jouw weg!

Overzicht

Prijs

Deelname: € 25,50 per persoon.

Data
2018
april 30
Contact
Wilhelminastraat, Bocholtz
0455753636

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website