Excellent Concert met Christoph Prégardien & Michael Gees

Rijckholt Bezoek website

Excellent Concert met Christoph Prégardien & Michael Gees

Excellent Concert met Christoph Prégardien & Michael Gees Het Koetshuis Kasteel Rijckholt, Kasteelstraat 15Rijckholt 0434085838
Christoph Prégardien en Michael Gees, een betere combinatie is bijna niet denkbaar. Bracht het 'koningskoppel' het afgelopen seizoen een diep doorleefde Winterreise van Schubert, deze keer wijdt het zijn programma aan drie meesters die allen een sterke band met Leipzig hadden. Voor Richard Wagner was het zijn geboortestad, Robert Schumann ging er aanvankelijk rechten studeren maar besloot uiteindelijk toch zich geheel aan de muziek te wijden. Gustav Mahler tenslotte was twee jaar tweede Kapellmeister aan het Stadttheater, een succesvolle maar ook roerige periode.

Christoph Prégardien wordt geprezen om zijn dictie en zijn vermogen tot de psychologische kern van zijn rol door te dringen. Hij concerteerde o.a. met de Berliner en Wiener Philharmoniker. Zijn opnames verschenen bij labels als Deutsche Grammophon, EMI, Sony en Challenge Classics. Met Michael Gees nam hij voor dit label verschillende cd's op, waaronder Die Winterreise en Die Schöne Müllerin van Schubert. Aanvang: 15.00 uur.

Toegang € 30,-/tot 27 jaar € 20,- inclusief gratis koffie in de pauze en een drankje na afloop. Vrij parkeren.

januari 21
Het Koetshuis Kasteel Rijckholt, Kasteelstraat 15, Rijckholt