Eroica Limburg

Valkenburg Bezoek website

Eroica Limburg

Eroica Limburg Dersaborg park (Centrum)Valkenburg
Voor de tweede keer vindt dit jaar het familie belevingsevenement Eroica Limburg plaats. Eroica Limburg duurt drie dagen en vindt in het Dersaborg park in Valkenburg aan de Geul plaats. Alle deelnemers rijden op een fiets die voor 1987 is geproduceerd.

Daarnaast vraagt de organisatie iedereen om het outfit aan te passen aan de retro fiets. En de veelal kleurrijke shirts uit de vroege jaren van het wielrennen te zoeken en te dragen. Limburg zal in het eerste weekeinde van juli worden omgetoverd tot de meest kleurrijke retro area van de Benelux.

Waarom Eroica Limburg?

• Eroica Limburg is een familie belevingsevenement.
  • Eroica Limburg is niet alleen wielrennen, maar ook cultuur, muziek, eten en drinken.
  • Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig die heroïsche anekdotes nog eens zullen ophalen en vertellen.
Muziek, hapjes, drankjes en diverse stands
Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Ook cultuur, muziek, eten en drinken komen op het finishterrein. Muziek, optredens van bandjes en fanfares; heerlijke streekgerechten en de gerechten uit eigen keuken, alles komt voorbij. Het spreekt voor zich dat er ook diverse stands met retro kleding op de start- en finishlocaties te zien zijn.

Foodtrucks met streekproducten en lokale specialiteiten
Vanuit de nostalgische foodtrucks zullen streekproducten en lokale specialiteiten worden geserveerd. Ook op de bevoorradingsplaatsen wordt er speciale aandacht geschonken aan het verleden en het heden. Asperges? Zou zo maar kunnen. Zuurvlees? Onvermijdelijk! Schrik ook niet als er een speciaal Eroica Limburg biertje wordt geserveerd.

Oude wielerhelden
Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig die de heroïsche anekdotes nog eens zullen ophalen en vertellen aan de deelnemers en geïnteresseerden. Uiteraard nemen zij hun WK-, tour- of olympischefiets en eretrui mee. Voor elke wielerliefhebber iets om van te smullen. Het eten en drinken tijdens Eroica Limburg is volledig aangepast.

Voor iedereen

Ook aan de kids wordt gedacht. Uiteraard met een verwijzing naar het verleden. Kortom: in het eerste weekeinde van juli moet iedereen in wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul zijn! Op alle dagen treden diverse artiesten in Valkenburg aan de Geul op!

De Tocht
Zaterdag 1 juli zal de tweede editie van Eroica Limburg worden verreden. Vanuit wereldwielerstad Valkenburg aan de Geul worden vanaf het Dersaborg park (centrum Valkenburg/bij Gemeentehuis) drie schitterende en unieke routes verreden die ook België en Duitsland aandoen. Niet alleen de verharde bekende wegen maar ook onverharde paden door de mooiste regio van de Benelux zijn onderdeel van de route. Alles uiteraard in de bijzondere historische Eroica stijl en sfeer.

Afstanden:
Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 60 kilometer, 100 kilometer en 160 kilometer die door Limburg, Duitsland en België voeren. Toch zijn de routes anders dan de reguliere toertochten. De routes voeren niet alleen over verharde maar ook over onverharde wegen. Net zoals dat in de vroege jaren van de vorige eeuw het geval was.

Er worden ook enkele bijzondere locaties op de routes aangedaan. 160 kilometer: 7.00-9.00 uur. 100 kilometer: 8.00-10.00 uur. 60 kilometer: 9.00-10:30 uur. Ophalen startbescheiden: vrijdag van 13.00-18.00 uur en zaterdag van 6.30-10.30 uur. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Alle activiteiten op de start en finishlocatie zijn natuurlijk gratis te bezoeken. De inschrijvingen zijn geopend! Inschrijfgeld: € 75,-. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 30-6-2017 t/m 2-7-2017
Dersaborg park (Centrum), Valkenburg

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Fietsen