De Salon Sittard-Geleen 'Sittard, wat verbeeld jij je?' van 16 december t/m 27 januari 2019

De Salon Sittard-Geleen 'Sittard, wat verbeeld jij je?' van 16 december t/m 27 januari 2019

Sittard Bezoek website

De Salon Sittard-Geleen 'Sittard, wat verbeeld jij je?' van 16 december t/m 27 januari 2019

De Salon Sittard-Geleen 'Sittard, wat verbeeld jij je?' van 16 december t/m 27 januari 2019 Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5Sittard Naar de website
Deze tentoonstelling in Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen staat in het teken van de herdenking van 775 jaar stadsrechten van Sittard in 2018. De titel 'Sittard, wat verbeeld jij je?' verraadt een zekere arrogantie die de Salon met het vraagteken wil benadrukken. Wat neemt de organisatie mee naar de toekomst gezien door de ogen van de geselecteerde kunstenaars? Zij hebben zich verdiept in wat de stad is en kan worden. Elke exposant laat unieke kunst zien die speciaal voor dit evenement is ontworpen en samengesteld.

De curator van deze tentoonstelling, Joep Vossebeld heeft gezorgd voor een gevarieerd  beeld met deelnemende kunstenaars van een overwegend jonge generatie. De Salon Sittard-Geleen, vindt plaats van 16 december 2018 t/m 27 januari 2019. De Salon Sittard-Geleen biedt tweejaarlijks een podium aan kunstenaars, om zich te presenteren aan het publiek. Van origine betreft dit regionale kunstenaars (uit Sittard-Geleen en de Westelijke Mijnstreek) op het gebied van de autonome beeldende kunst: schilderen, tekenen, fotografie, grafiek, ruimtelijk, film, video, animatie en internet.

Kunstenaars met een binding met de regio kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan De Salon, waarna een gastcurator een selectie maakt uit de ingezonden stukken om deze werken te exposeren in Museum De Domijnen. Zoals de naam ‘De Salon’ al aangeeft is de tentoonstelling bij uitstek een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor kunstenaars, hun werk en het publiek. Bovendien vinden er ook diverse randactiviteiten zoals kunstenaarsgesprekken, rondleidingen, optredens en educatieve activiteiten voor kinderen en volwassenen plaats.

Programma
De Salon Sittard-Geleen heeft een uitgebreid nevenprogramma samengesteld bij deze tentoonstelling: rondleidingen, films, discussie en een (begeleide) stadswandeling met aanbiedingen en korting. Voor uitgebreide informatie: kijk op het activiteitenprogramma.

Nieuw: Kunstwerk Zittert Gift vanaf 16 december te koop voor € 12,50
Het kunstwerk ‘Zitter Gift’ (ontworpen door Peter van Deursen bestuurslid van De Salon)  is vanaf 16 december te koop in de museumwinkel van De Domijnen en bij de VVV. Ook bijzonder om cadeau te geven met de feestdagen gecombineerd met een entreebewijs van De Salon Sittard-Geleen.

Fotowedstrijd: doe mee en win
Doe mee en maak foto’s van een plek die je wilt behouden en van een plek die zou mogen verdwijnen in Sittard. Vertel in je eigen woorden waarom deze plek je boeit en waarom de andere plek juist mag verdwijnen. De foto’s worden tentoongesteld in het museum en op de website van de Salon.

De prijs voor de beste inzending is de foto uitvergroot op canvas en een eigen plek op de website van de Salon. Deelnemen kan tot en met 15 januari 2019. Stuur je foto’s en het verhaal naar info@salonsittard-geleen.nl. De prijswinnaar wordt aan het einde van de Salon bekendgemaakt. Raadpleeg de website voor overige informatie en het complete programma.

Overzicht

Data 16-12-2018 t/m 27-1-2019
Contact
Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen, Ligne 5, Sittard

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website