De collectie van Maarten en Reina van Bommel van Dam

De collectie van Maarten en Reina van Bommel van Dam

Valkenburg Bezoek website

De collectie van Maarten en Reina van Bommel van Dam

De collectie van Maarten en Reina van Bommel van Dam Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31Valkenburg 0436016394 Naar de website
Bijzondere expositie met topstukken uit de befaamde collectie van het echtpaar Van Bommel van Dam, grondleggers van het gelijknamig museum in Venlo! Dit is wegens verhuizing naar het voormalig Postkantoor in Venlo momenteel gesloten. Om een bloemlezing uit de collectie tussentijds elders te kunnen tonen ging Museum Van Bommel van Dam graag akkoord met een verzoek om circa 75 topwerken in Valkenburg te exposeren. 

Hiertoe zijn alle museumzalen van de benedenverdieping (ruim 125 m²) vrij gemaakt. In Valkenburg zijn werken van Aad de Haas, Ger Lataster, Pieter Defesche en Lei Molin te bewonderen. Amsterdamse Limburgers zijn goed vertegenwoordigd in de collectie Van Bommel van Dam. Ook internationaal bekende kunstenaars als Eugène Brands, Wim Oepts, Sierk Schröder, Herbert Fiedler, Leo Gestel, Jan Schoonhoven, Kees Maks en Woody Amen zijn aanwezig.

De Jacques Vonkzaal is gereserveerd voor prachtige series van graficus Flip van der Burgt. De expositie is in nauwe samenwerking met de staf van Museum Van Bommel van Dam tot stand gekomen. De collectie Van Bommel van Dam is in Valkenburg te zien van 21 oktober t/m 20 januari 2019.

Overzicht

Prijs

Entree: € 6,-/museumkaart/<12 gratis.

Data 21-10-2018 t/m 20-1-2019
Contact
Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg
0436016394

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website