Concerto di Natale door Renaissance- en Barokensemble La Primavera

Limbricht Bezoek website

Concerto di Natale door Renaissance- en Barokensemble La Primavera

Concerto di Natale door Renaissance- en Barokensemble La Primavera Oude SalviuskerkLimbricht Naar de website
Concerto di Natale is een sfeervol kerstprogramma waarin viering en bezinning naast elkaar staan. Italiaanse en Spaanse vocale en instrumentale composities uit de vroege barok, de tijd van Claudio Monteverdi (1567-1643). Van zijn hand klinkt het ‘Laudate Dominum’. Tijdens dit concert wordt natuurlijk ook de geboorte van Jezus bezongen: ‘Gaudia, pastores, optate’ per Santissimo Natale, van Bonifatio Graziani (1604-1664). Anabela Marcos-sopraan, Regina Albanez-theorbe en barokgitaar en Maaike Boekholt-viola da gamba zijn de musici van dit internationale ensemble. Aanvangstijd: 15.00 uur.

La Primavera, Spaans, Italiaans en Portugees voor 'lente', verwijst naar het muzikale voorjaar dat in de late renaissance ontsprong en in de barok tot bloei kwam. In haar bijna 25-jarig bestaan ( 2020) heeft het ensemble op vele belangrijke nationale en internationale podia (Concertgebouw en Konzerthaus Wien) gestaan en deelgenomen aan prestigieuze festivals. Perscitaten: temperamentvol, hoog niveau, indrukwekkend en puur.

Entree: € 15,-, bij reserveren: € 12,50. Reserveren kan via: info@la-primavera.nl.

december 16
Oude Salviuskerk, Limbricht