Concert Opus1

Eijsden Bezoek website

Concert Opus1

Concert Opus1 Ursulinenconvent MuseumEijsden 0681009897
Elke grote componist is ooit een keer begonnen met het schrijven van zijn eerste muziekstuk. Elke grote componist heeft ooit voor de eerste keer dat magische moment meegemaakt van het noteren van zijn muzikale invallen en de opwinding bij het beleven van zijn eerste muzikale schepping. Iedereen kent nu vooral die grote meesterwerken die keer op keer via diverse media te horen en te zien zijn, maar hoe is het begonnen?

De 'eerste' composities die verzameld zijn, hebben betrekking op componisten die veel voor de piano hebben geschreven en waarvan het eerste werk ook voor dat instrument was. Het zijn in feite de oudste werken die ooit van hen, wanneer dan ook, in druk zijn verschenen. In chronologische volgorde Haydn - Mozart - Beethoven - Schubert - Mendelssohn - Chopin - Schumann - Brahms - Tchaikovsky en Debussy. De werken van Schubert, Schumann en Brahms betreffen stukken voor piano vier handen.

november 10
Ursulinenconvent Museum, Eijsden