Cittafesta Echt-Susteren en Maaseik

Echt Bezoek website

Cittafesta Echt-Susteren en Maaseik

Cittafesta Echt-Susteren en Maaseik Maaseik enEcht
Cittafesta 27 augustus
Op zondag 27 augustus verwelkomt de gemeente Echt-Susteren haar buurstad Maaseik bij het Cittaslow-netwerk. Dit om het goede leven en Cittaslow in beide gemeenten te vieren. Komt u ook feest vieren?

Programma Cittafesta
Altijd al eens Het Smalste Stukje Nederland vanuit de lucht willen zien en zelf ervaren hoe smal het hier eigenlijk is? En ook de historische stadskern van Maaseik vanuit de lucht bewonderen? Een rondvlucht met een helikopter maakt dit mogelijk! Een vlucht kost € 30,- per persoon voor een vlucht van 6 minuten. Per vlucht kunnen vier personen mee. Locatie: Pater Sangersbrug, Roosteren 13.00-15.00 uur.

Om 13.00 uur vindt het officiële openingsmoment plaats en zullen de burgemeesters van Echt-Susteren en Stad Maaseik een helikoptervlucht maken. Daarna ook graag een rondje meevliegen? Dat kan! Aanmelden kan ter plekke op de feestlocatie.

Verschillende lokale harmonieën zullen sfeer brengen en het feest aan de brug opvrolijken. Ook is er gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen. In de week voor Cittafesta zullen er twee helikoptervluchten verloot worden! Wie weet, misschien bent u de gelukkige winnaar... Houd vooral de Facebook-pagina van Het Smalste Stukje Nederland in de gaten.

Knapkoekfeest XL
Het traditionele Knapkoekfeest op de Markt in Maaseik wordt dit jaar grootser aangepakt. Na het ontmoetingsmoment en de plechtigheid bij de brug, begeeft de hele groep zich naar de Markt, waar het Knapkoekfeest in volle gang is. Het Knapkoekfeest bouwt zich op rond het traditionele bakken van een reuzeknapkoek in een mobiele oven.

De koek heeft een doorsnede van drie meter en wordt in een traditionele houtoven door de Meesterbakkers van Maaseik gebakken. Ook Reus Riddart en De Knapkoekers zijn van de partij. Terwijl de koek in de oven staat, genieten jong en oud van de gezellige ambiance. Zo is er een streekproductenmarkt en een nostalgische kermis en een podium geeft gedurende de namiddag ruimte aan lokale muziekverenigingen en bandjes om te zorgen voor de muzikale omlijsting.

Rond 16.30 uur zullen de gebeurtenissen op de Markt een hoogtepunt kennen, want dan is de knapkoek gaar en mag iedereen proeven. Uiteraard wordt deze feestelijke dag met een optreden van Joris Linssen en Caramba afgesloten. Locatie: Markt, Maaseik van 13.00-18.00 uur.

Overzicht

Data
2017
augustus 27
Contact
Maaseik en, Echt

Deel deze pagina met je familie en vrienden