Capella Greca in restauratie

Capella Greca in restauratie

Valkenburg Bezoek website Bestel tickets

Capella Greca in restauratie

Capella Greca in restauratie Museum Romeinse Katakomben, Plenkertstraat 55Valkenburg 0436012554 Naar de website
Een van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben is de Capella Greca: een prachtige ondergrondse kapel, voorzien van kleurrijke fresco’s, Griekse inscripties en verstilde ornamenten. De muurschilderingen in de kapel zijn zodanig beschadigd dat deze bijzondere en spirituele plek jarenlang gesloten is geweest voor het publiek.
 
Hier wordt verandering in gebracht: vanaf 20 april 2018 wordt de restauratie opgestart. Om zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten van dit bijzondere project vindt de restauratie in delen plaats. Iedere vrijdagmiddag wordt er tussen 12.00 en 16.00 uur gewerkt in de Capella Greca en mag je als bezoeker vanaf een afstand meekijken.

Tegelijkertijd wordt in samenwerking met SRAL een 'work-in-progress expositie' opgebouwd, in de aangrenzende ruimte. Deze tentoonstelling zal (terwijl de restauratie vordert) constant worden uitgebreid met nieuwe wetenswaardigheden en aanvullend filmmateriaal, zodat je óók op andere dagen helemaal op de hoogte wordt gebracht van de vorderingen.

Tot slot zal René Hoppenbrouwers, directeur SRAL (Stichting Restauratie Atelier Limburg) diverse lezingen verzorgen. Hou de facebook pagina in de gaten voor data en tijden!

Overzicht

Prijs

Raadpleeg de website voor meer informatie en prijzen (klik op ‘actueel programma’ of ‘bezoekersinfo’).

Data 20-4-2018 t/m 21-10-2018
Contact
Museum Romeinse Katakomben, Plenkertstraat 55, Valkenburg
0436012554

Tickets

Kijk voor meer tickets op www.tickli.nl

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website