Brunssum

Kerstfestival 'Brunssum kerst Vier je samen' met licht en vuurfestijn 'de verwondering' Diverse locatiesBrunssum
In de gemeente Brunssum gaat komende december alweer voor de derde keer het evenement van start met de naam 'Kerst vier je samen'. Op het Lindeplein zal evenals voorgaande jaren een podium komen voor talent uit Brunssum en de regio. Voor de jeugd zal weer een schaatsbaan beschikbaar zijn en voor de allerkleinsten een carrousel.

Natuurlijk ontbreekt er ook de horeca niet met lekker gerechten geserveerd vanuit verschillende foodtrucks. Het publiek kan op het plein vertoeven om te eten, te drinken, te luisteren en te vertellen, kortom samen te genieten. De organisatie presenteert een volledig programma op vrijdag van 17.00-22.00uur en zaterdag en zondag van 12.00-22.00 uur.

Op vrijdag staat er vanaf 17.00 uur het muzikale ensemble Dr. Funk & Mr. Soul op het podium. Op zaterdag avond is er een heerlijke meezing avond, kerst sing- a-long begeleid door verschillende optredens. Op zondag avond zullen verschillende bands uit de regio een groot optreden met de coverband Discover verzorgen.

Dit jaar zal het feest uitgebreid worden met 'een feest der verwondering' in het vijverpark. Een aaneenschakeling van licht, geluid, geur, smaak en beweging. Het publiek wordt visueel ondergedompeld in winterse sferen, en beleeft uitbundige momenten en momenten van verstilling, bezinning en saamhorigheid. Bezoekers wandelen door het park en langs de vijver. Onderweg komen ze muziek, kunst en performances tegen die allemaal te maken hebben met vuur en/of licht. De bezoekers worden getriggerd door nieuwe kunstvormen met licht en vuur, uitgevoerd door professionals en amateurs. Op het gemeentehuis zal als klap op de vuurpijl een lichtkunstwerk geprojecteerd worden dat gerealiseerd wordt in samenwerking met de Hogeschool Maastricht.

Het thema gastvrijheid biedt voor diverse kunstenaars een aanknopingspunt om hun ideeën en gedachten om te zetten in een lichtkunstwerk (op welke wijze dan ook). Diverse professionele kunstenaars creëren het feest de verwondering. Onder meer Marc Geraads & Yvonne Linders uit Nederland en Gust Van der krieken met Toverspel uit België.

Cultuureducatieproject 'de herinnering'.
Basisschoolleerlingen van de groepen 1 t/m 7 maken herdenkingszakjes creatief gedecoreerd en tijdens de vuur- en lichtjesparade op 15 december hebben deze een belangrijke rol. Op het herdenkingsveld komt de samenhorigheid van Brunssum in uiting door symbolisch ‘het hart van Brunssum’ te vormen en in drie dagen te laten groeien. Een project volledig gesponsord door Rotary Brunssum-Onderbanken.

Cultuureducatieproject 'de verwondering'.
Onder begeleiding van kunstenares Jose Feinout gaan basisschoolleerlingen van groep 8 gezamenlijkheid aan de slag met het cultuureducatieproject 'de verwondering'. Zij ontwerpen en maken hun eigen levensgrote lampion. Tijdens het Feest der verwondering krijgen al deze kunstwerken een ere plekje.

Vuurmanifestatie.
Scouting: samenzijn in verwondering. Leden van de vier verschillende scouting verenigingen, die Brunssum rijk is, gaan elke avond in het park een vuurmanifestatie uitvoeren. Saamhorigheid en samenwerking zijn centrale punten in de manifestatie. Toeschouwers worden direct en actief betrokken en vormen een onderdeel van dit 'gesamtkunstwerk'.

Programma
Opening: 15 december om 17.00 uur. Zaterdag en zondag geopend van 12.00-22.00 uur.
Dagelijks van 18.00-22.00 uur: het 'Feest der verwondering' (vuur en lichtspektakel in het Vijverpark).
Lindeplein op vrijdag van 17.00-22.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00-22.00 uur.
Het park is geopend van 18.00-22.00 uur.
Het vredeslicht bijeenkomst vindt op zaterdag 15 december om 16.00 uur plaats.
De jaarlijkse Rotary SantaRun vindt op zondag 16 december om 16.00 uur plaats.

Data 14-12-2018 t/m 16-12-2018
Diverse locaties, Brunssum

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen