Bok d'Amuse - een culinaire speurtocht door het Bokkenrijk

Valkenburg Bezoek website Bestel tickets

Bok d'Amuse - een culinaire speurtocht door het Bokkenrijk

Bok d'Amuse - een culinaire speurtocht door het Bokkenrijk Herberg de HaselderhofValkenburg
Ga mee naar die vervlogen tijd: een tijd van schouten, herenboeren en galgen, maar ook een tijd van grote armoede en onderdrukking geregeerd door de keizerin van Oostenrijk vanuit Wenen (Oostenrijks Valkenburg) en de heren van Holland vanuit Brussel (Staats Valkenburg), veelal geholpen door de hoogwaardigheidsbekleders van de kerk. Beleef even het achttiende-eeuwse Valkenburg en vooral de winterkou door de ogen van de gewone, arme man.

Deelnemers gaan op culinaire wijze het levenspad van Anthoon Bosch bewandelen. Een kleine onschuldige jongen, die later één van de grootste leiders van de Bokkenrijders zal worden. Een grote schurk… of juist een held met een gouden hart, dat is aan de deelnemers. Wandel in het voetspoor van Anthoon door het Valkenburgse land waar ooit de Bokkenrijders dood en verderf zaaiden. Ontdek hoe de jonge Anthoon in de 18e eeuw opgroeide tot rebel tegen de gegoede burgerij en de kerk. Begrijp hoe hij één van de kopstukken werd van deze beruchte roversbende werd.

Vind in elke van de vijf culinaire locaties het antwoord op een vraag. Aan het eind van de wandeling worden deelnemers wellicht beloond met leuke prijzen! Deze speurtocht kan dagelijks tussen 12:00 uur en 18:00 uur gewandeld worden. Let op: van 6 t/m 9 november zijn een aantal restaurants gesloten, waardoor de route niet gelopen kan worden. 

Overzicht

Prijs

Prijs: € 11,95 per persoon inclusief route en vijf bokkenrijders hapjes, tickets zijn verkrijgbaar bij de Haselderhof.

Data 1-10-2017 t/m 30-11-2017
Contact
Herberg de Haselderhof, Valkenburg

Dit vind je vast ook interessant!

Ontdek op onze website nog meer leuke tips en thema's, bezienswaardigheden & attracties. Klik op een van onderstaande links en zie wat er allemaal te doen is.
Wandelen

Deel deze pagina met je familie en vrienden