Amstel Gold Race

Valkenburg Bezoek website

Amstel Gold Race

Amstel Gold Race Start: markt Maastricht, finishValkenburg
De 53e editie van de Amstel Gold Race wordt op zondag 15 april verreden.
De Amstel Gold Race is de bekendste Nederlandse eendaagse profwieler wedstrijd en heeft de ProTour status. Het is een echte klassieker, die al sinds 1966 op de kalender staat.

Het parcours kenmerkt zich door veel draaien en keren, smalle wegen en een grote hoeveelheid korte, maar steile Zuid-Limburgse hellingen. Ondanks dat het parcours van de Amstel Gold Race geen lange klimmen of kasseienstroken bevat, hoort de Gold Race daardoor bij de zwaarste WorldTour wedstrijden. De Amstel Gold Race is de enige echt Nederlandse klassieker. Na de kasseien van Vlaanderen en Parijs-Roubaix trekt het peloton de Limburgse heuvels in. Wel opeens een totaal ander peloton met ook totaal andere kanshebbers.

Ladies edition Amstel Gold Race
Dit jaar zal ook weer de Ladies edition van de Amstel Gold Race verreden worden, een wedstrijd die is opgenomen in de internationale UCI Women’s WorldTour. De Markt in Maastricht is het decor van de start van de Amstel Gold Race Ladies Edition en de finishstreep is in Valkenburg getrokken.

Raadpleeg de website voor meer informatie.

april 15
Start: markt Maastricht, finish, Valkenburg