Lezing 'Euver de Limburgse Freutweij en Bongerd'

Beek Bezoek website

Lezing 'Euver de Limburgse Freutweij en Bongerd'

Lezing 'Euver de Limburgse Freutweij en Bongerd' Oude PastorieBeek 0467820560 Naar de website
Hoogstamboomgaarden, en zeker wat daar nu nog van over is, worden vanwege de bloesempracht in het voorjaar ook wel de parels in het Limburgse landschap genoemd. Ook als al die bloesem zich gevormd heeft tot smakelijke kersen, pruimen, appels of peren, is zo’n boomgaard een lust voor het oog.

Onder het motto 'De Limburgse hoogstamboomgaard in beeld' wordt er stilgestaan bij de boomgaard en een groot aantal onderwerpen die daarmee en met de Limburgse fruitcultuur verbonden zijn. Hoogstamfruitbomen en Zuid-Limburg zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Boomgaarden met hoogstamfruitbomen waren tot de jaren zestig beeldbepalend voor het Zuid-Limburgse landschap.

De fruitbomen met een stam van circa 2 meter hoogte (vandaar hoogstam) leverden fruit, maar in de boomgaarden kon tevens vee onder de bomen grazen. De oorsprong van de fruitcultuur, de functie van de boomgaard, de achteruitgang van het hoogstamareaal in de jaren 60, acties tot behoud en uitleg over de verschillende fruitsoorten zullen tijdens deze lezing aandacht krijgen. Tijd: 10.00-11.30 uur.

Overzicht

Data
2018
september 2
Contact
Oude Pastorie, Beek
0467820560

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website