Hammer Limburg 2018

Hammer Limburg 2018

Hammer Limburg 2018 Diverse locaties in Sittard-Geleen enVaals Naar de website
Limburgse Hammer Series ook in 2018 op wielerkalender
De Hammer Series komt dit jaar weer terug naar Nederland. Van 1 tot en met 3 juni staat in Limburg de tweede editie van het wielerevenement gepland. Enkele dagen voordat het spektakel in Limburg losbarst, doet de Hammer Series Noorwegen aan. Stavanger is dan even het epicentrum van de wielersport.

Vernieuwingen in de wielersport
De eerste editie van de Hammer Series draaide volgens de organisatie uit op een groot succes. Liefst drie miljoen mensen zagen beelden van de Hammer Series voorbij komen op social media, meldt de organisatie. Zij zagen wielrennen op zijn modernst: met live-data van de renners, onboard-camera’s en nieuwe puntentellingen en (kortere) wedstrijden.

De Hammer Series bestaat uit verschillende onderdelen. Er is een Hammer Climb (een soort puntenkoers bergop) in Vaals, een Hammer Sprint (puntenkoers op een vlak parcours) en een Hammer Chase (ploegentijdrit waarbij er wordt gejaagd op de ploeg die voor de andere ploeg gestart is) op het Tom Dumoulin Bike Park in de gemeente Sittard-Geleen. Team Sky toonde zich daar vorig jaar de sterkste in, al moest het daarvoor in een spannend gevecht wel afrekenen met Tom Dumoulin’s Sunweb.

Zestien topteams
Ook dit jaar mogen de teams per onderdeel vijf renners inzetten. 'Het was een prachtig evenement en ik denk dat het dit jaar alleen maar beter wordt', zegt Servais Knaven, ploegleider van het winnende team. Tom Dumoulin noemt de Hammer Series een 'ideaal platform voor het moderne wielrennen en een manier om een nieuwe generatie fans te trekken'.

Aan de Hammer Series doen zestien internationale wielerteams mee, waaronder twaalf WorldTour-ploegen. Van 25 tot en met 27 mei strijden zij in Stavanger, waarna ze naar Nederland afreizen om van 1-3 juni in Limburg te koersen.

Hammer Series Limburg, de teams
BMC Racing/EF Education Fund - Drapac/Lotto Soudal/Mitchelton Scott/Quick Step Floors/LottoNL-Jumbo/Sunweb/Sky/Trek Segafredo/UAE Team Emirates/Bahrain-Merida/Bora Hansgrohe/Caja Rural/Aqua Blue/Nippo Vinni Fantini/Israel Cycling Academy.

Hammer Challenge
Dat is slechts een deel van het groeiende Hammer verhaal. Voor de eerste keer in de geschiedenis kan iedereen die een fiets heeft meedoen aan een wedstrijd. De Hammer Challenge, een open competitie voor iedereen boven 16 jaar beleeft zijn vuurdoop. Uniek is dat de deelnemers racen op hetzelfde parcours als de professionals.

De Hammer Challenge vindt op dezelfde dagen plaats als de Hammer Series: 1 tot en met 3 juni. Net als in de Series staat op 1 juni de Hammer Climb op het programma, op 2 juni de Hammer Sprint en op 3 juni de Hammer Chase.

Deelname is mogelijk als team of als individuele renner. Neem je in je eentje deel, dan word je voor de Hammer Chase (de ploegenachtervolging) bij een ploeg ingedeeld. Ieder team telt minimaal 3 renners en maximaal 5. Raadpleeg de website voor meer informatie.

Data 1-6-2018 t/m 3-6-2018
Diverse locaties in Sittard-Geleen en, Vaals