Expositie 'Kort en Krachtig'

Kerkrade

Expositie 'Kort en Krachtig'

Expositie 'Kort en Krachtig' Abdij Rolduc, Heyendallaan 82Kerkrade 0454059064
Zes leden uit één gezin exposeren in de kruisgangen van Abdij Rolduc te Kerkrade. Het gezin Kort uit Heerlen bestaat uit 9 kinderen. Zes van hen zijn in hun leven, in meer of mindere mate, met beeldende kunst bezig of bezig geweest. Ze exposeren hier voor het eerst samen.

Annelies Kort (e/v Swagers) - 1948
Annelies volgde de opleiding kunstonderwijs aan de Rietveld Kunstacademie te Amsterdam. Later voltooide zij de opleiding Restauratie schilderijen, textiele - en houten dragers bij Synthra te Tongeren. Aansluitend volgde zij de opleiding Restauratie schilderijen Hogere graad, Academie Beeldende Kunsten te Brussel Anderlecht en daarna vervolgde zij haar opleiding Restauratie Polychromie Hogere en de Specialisatiegraad bij de Academie Beeldende Kunsten te Brussel Anderlecht.

Marian Kort – 1950
Marian is een duizendpoot: zij beeldhouwt, tekent, schildert en werkt 3- dimensionaal. Ze volgde diverse opleidingen en cursussen in grafische technieken, tekenen, schilderen, keramiek en beeldhouwen. Haar manier van werken is spontaan en vaak intuïtief. Haar werk gaat over het leven. Ook komen regelmatig dieren voor in haar werk. Ze maakt beelden van steen, brons, hout, glas maar ook vaak een combinatie van verschillende materialen. Marian exposeert in binnen- en buitenland.

Ellen Kort (e/v Muller) - 1951
Ellen is een monumentaal kunstenaar. Gebruikt alledaagse vraagstukken en ervaringen als uitgangspunt voor haar werk. Haar doeken zijn groot, zelfs 2,0 bij 4,5 meter. Dat is niet alleen omdat zij graag groot werkt en ruimte nodig heeft, maar ook omdat zij een intense prikkel wil afgeven. Ellen volgde haar opleidingen in Heerlen, Haarlem, Badhoevedorp, Maastricht en Tongeren en is in Tongeren nog steeds actief in een monumentaal kunstenaarscollectief, dat multidisciplinair werk aflevert en vaak exposeert. Ellen exposeert in binnen- en buitenland.

Toon Kort - 1954
Toon volgde de opleiding Ruimtelijk Vormgeven in Utrecht en Visuele Communicatie aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij studeerde daarna cultuursociologie aan de Rijksuniversiteit in Utrecht en deed onderzoek naar cultuurparticipatie in Nederland. Zijn beeldend werk stamt uit zijn studieperiode. Vanaf 1990 is hij werkzaam als manager op diverse plekken in de kunst- en cultuursector, waaronder Centrum Beeldende Kunst van Provincie Utrecht. Toon exposeert niet meer.

Yvonne Kort (e/v Smeets) - 1956
Yvonne is keramiste en heeft haar opleidingen gevolgd in Maasmechelen. Eerst de Hogere Graad Keramiek en daarna de specialisatie opleiding. Haar werk is gestileerd van vormgeving. Yvonne werkt vaak met combinatie van glas, metaal en hout. Zij exposeert met keramiekkunstenaars in binnen- en buitenland.

Marlies Kort (e/v Van der Weijden) - 1958
Marlies studeerde in 1987 af aan de Hoge School voor de Kunsten, Monumentale Vormgeving in Utrecht. Zij is een kunstenaar die kleurrijke schilderijen maakt. Haar werk toont fris en vrolijk. Prachtige kleurschakeringen sieren haar werk. Zij schildert landschappen, abstract en vrouwen, soms in combinatie met dieren. Zij is dol op reizen en doet daar veel inspiratie op. Zij is zeer productief. Marlies heeft een eigen website en exposeert in binnen- en buitenland.

Overzicht

Data 1-5-2018 t/m 31-5-2018
Contact
Abdij Rolduc, Heyendallaan 82, Kerkrade
0454059064

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website