Tentoonstelling '30 jaar Ballonvaart Limburg'

Valkenburg Bezoek website

Tentoonstelling '30 jaar Ballonvaart Limburg'

Tentoonstelling '30 jaar Ballonvaart Limburg' Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31Valkenburg 0436016394 Naar de website
In Museum Land van Valkenburg wordt van 25 maart t/m 10 mei een tentoonstelling gehouden over 30 jaar ballonvaart in Limburg. Een prikkelende tentoonstelling die zeker tot ieders verbeelding zal spreken. Midden in de jaren tachtig, zo’n 30 jaar geleden, is Ton Kurvers, nestor van de ballonvaart, met zijn ballonnen naar Limburg gekomen omdat ballonvaren in de Randstad niet meer goed mogelijk was. Dat vond zijn oorzaak in de uitbreiding van Schiphol en daarmee samenhangende vliegbeperkingen.

Ook de nabijheid van de zee bij een ongunstige windrichting vormde soms een beperking. Hij koos voor Limburg omdat hier veel meer vliegbare dagen zijn dan in andere delen van Nederland. De ligging tussen België en Duitsland is uniek waardoor vluchten een internationaler karakter krijgen. Dit houdt wel in, dat voor die landen aparte vliegplannen gemaakt moesten worden. Een andere, maar niet minder belangrijke, reden was het mooie een landschap van de regio.

Overzicht

Prijs

Entree: € 6,-, museumkaart: gratis, kinderen tot 12 jaar: gratis.

Data 25-3-2018 t/m 10-5-2018
Contact
Museum Land van Valkenburg, Grotestraat Centrum 31, Valkenburg
0436016394

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website