Detail

Groenroute Parkstad Limburg

De Groenroute Parkstad Limburg is een fietsroute door een bosrijk gebied, met een grote variatie in de schitterende natuurgebieden en met vele mooie gezichten. Toch doet de naam Groenroute wellicht geen recht aan wat er allemaal te zien is: met de beeldengalerie Yaka Art, kasteel Amstenrade en beschermd stads- en dorpsgezicht Treebeek kunnen we gewoonweg niet voorbijgaan aan de mooiste plekken van de bewoonde wereld. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de dieppaarse heide van de Brunssummerheide en de rode bessen van de wilde kamperfoelie in de bossen bij Schinveld. 

Tip! Onderweg kom je langs het Clemensdomein. Benieuwd naar de verhalen of een kijkje binnen nemen? Bekijk de 360-graden tour of beluister de audiotour. Beide tours zijn ook toegankelijk door de qr-codes op het gevelbordje bij de kerk te scannen. 

Start- en eindpunt


Kamperheideweg 2, 6414 AL Heerlen, Netherlands

Soort route


Fietsroute

Afstand


29,8 km

Knooppuntenlijst


76 - 77 - 78 - 79 - 74 - 33 - 99 - 30 - 62 - 63 - 97 - 71 - 70 - 60 - 28 - 27 - 86 - 26 - 35 - 76

Moeilijkheidsgraad


Makkelijk
Start Finish
Je bevindt je nog niet in de buurt van de route. Zodra je je binnen {{maxDirectionDistance}} km van de route bevindt dan kun je meteen starten door de stippellijn te volgen.
Volg de stippellijn naar de route
Weergeven op de kaart

In de omgeving

Herman Wehkamp
Coördinator Routepunt

Tips en verbeterpunten

Geef uw melding aan ons door

Niets zo vervelend als het ontbreken van duidelijke bewegwijzering op je route. Ondanks continue controles kan er toch een gebrek zijn. Meld onduidelijke, kapotte of ontbrekende bewegwijzering snel en efficiënt aan Routepunt Zuid-Limburg. Uiteraard zijn ook suggesties voor verbeteringen welkom. Samen houden we al onze recreatieve routes up-to-date en toegankelijk!
Routemeldpunt