Routes door Zuid-Limburg

Ontdek het unieke landschap

Sinds jaar en dag maakt het Heuvelland deel uit van een natuurgebied dat zich uitstrekt tot ver buiten de landsgrenzen. Wij begrijpen maar al te goed dat Zuid-Limburg door velen als hét wandel- en fietsparadijs wordt gezien. Het glooiende landschap dat zo typerend is voor dit uitgestrekte natuurgebied biedt niet alleen een scala aan mogelijkheden voor wielrenners en mountainbikers, ook hardlopers en ruiters maken dankbaar gebruik van het unieke landschap. Op deze website vind je de mooiste routes die we met liefde hebben uitgezocht, want als het gaat om actief genieten kent Zuid-Limburg geen grenzen.

Wat wil je vandaag gaan doen?

 1. Wandelen

  Wandelen Beleef stap voor stap al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft

 2. Fietsen

  Fietsen Pak de fiets of de e-bike en verken de mooiste routes in hét fietsparadijs bij uitstek.

 3. Wielrennen

  Wielrennen Bedwing de beroemdste hellingen en dompel jezelf onder in de rijke wielerhistorie van Zuid-Limburg.

 4. Mountainbiken

  Mountainbiken Ben jij klaar voor een spectaculaire MTB-tocht door het Heuvelland? Vind hier alle bewegwijzerde MTB-routes op een rijtje.

 5. Paardrijden & mennen

  Paardrijden & mennen Ontdek de uitgestrekte natuurgebieden op de mooiste ruiter- en menpaden die Zuid-Limburg rijk is

 6. Hardlopen

  Hardlopen Ren jij liever door de bossen of in de vrije natuur? We hebben de 3 mooiste trailruns voor je verzameld.

Herman Wehkamp
Herman Wehkamp Coördinator Routepunt Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg zijn volop routes waar het goed vertoeven is. De meeste zijn bekend bij het grote publiek zoals in het Geuldal, de Brunssummerheide of het Vijlenerbos. Echter, kies ook eens voor een gebied dat minder bekend is. In Schinnen vlakbij Sweikhuizen ligt bijvoorbeeld een prachtig natuurgebied. De wandelpaden of de Windraak-MTB-route zullen je verrassen aldaar!

ANWB Auto Mergellandroute

De Auto Mergellandroute in Zuid-Limburg is via een duidelijke bewegwijzering eenvoudig te volgen. Deze fantastische route voert je langs de mooiste dorpen en landschappen van Zuid-Limburg. De route is een geliefde en vaak gereden route door het Limburgse heuvelland. De lengte is ca. 100 kilometer per auto. In de VVV Limburg Winkels in de regio is een plattegrond van deze route verkrijgbaar.

Nieuw! Parkstad Limburg Fietsroutes

Deze fietsroutes laten je de mooiste en meest unieke plekjes in Parkstad Limburg zien. Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. De routes zijn te downloaden via de links, maar ook verkrijgbaar in handige boekjes met kaart en achtergrondinformatie. De boekjes zijn verkrijgbaar bij alle VVV Limburg Winkels en de VVV Servicepunten in Parkstad Limburg.

Meer informatie rondom routes in Zuid-Limburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden