detail

Pruifke & Zuuver Zitterd

Sittard kent allerlei eeuwenoude tradities, zoals de welbekende St. Joepmarkt, de Kroetwusj, Maske begrave, de Nonnevot, de Ziepesprenger, Appelesienesjmiete, Krombroodjes rapen en het Sint Rosa festival. 

Benieuwd waar deze feestelijkheden hun oorsprong vinden? Dat is precies wat je leert tijdens Pruifke Zitterd van een van de stadsgidsen. Je maakt tijdens deze culinaire wandeling kennis met alle typisch Sittardse producten en gewoontes. De middag start met koffie/thee en Limburgse vlaai op de eerste locatie. 

Na een half uur haalt de stadsgids je op voor het eerste gedeelte van de wandeling. Halverwege is er een rustpauze ingelast waar je getrakteerd zal worden op een Elske of frisdrank. 

De stadsgids laat je dan verder de historische binnenstad van Sittard zien en stopt uiteraard bij alle bezienswaardigheden, zoals de Sint Petruskerk, de stadswallen, de Sint Michielskerk en de Basiliek. 

De wandeling wordt gezellig afgesloten met een borrelhapje en een drankje.

Groepsgrootte


Minimaal 10 personen

Vanaf 10 personen.

Duur


2,5 uur

Prijs


€ 21,- per persoon en eenmalig € 17,50 reserveringskosten.

Informatie en reserveren


Stel je vraag aan Visit Zuid-Limburg

Wil je meer informatie over onze rondleidingen met of zonder gids, vul dan dit contactformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Je bericht wordt na een klik op “Versturen” direct verstuurd. In onze privacy verklaring staat hoe Visit Zuid-Limburg met jouw persoonsgegevens omgaat.

Om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden, vinden wij het prettig als je ons al zoveel mogelijk informatie geeft via het contactformulier. Denk hierbij aan:
  • wil je een rondleiding met of zonder gids
  • de datum die je in gedachten hebt
  • het aantal (verwachte) personen
  • jouw telefoonnummer om ook telefonisch contact met je op te kunnen nemen
Of bel ons dan even op tel. 0900-5559798 (€1 p.g.). Bereikbaar van maandag t/m zaterdag 09.00-17.00 uur.
Niet alle waardes zijn juist ingevuld. Pas de gegevens aan en probeer het nogmaals.