Mountainbikefun in Zuid-Limburg

Vind hier de uitdagendste mountainbikeroutes in het Zuiden van Limburg
Bart Brentjens
Bart Brentjens Olympisch en Nederlands kampioen MTB

De goed onderhouden mountainbikeroutes in Zuid-Limburg bieden alles wat ik nodig heb voor een uitdagende rit. Steile hellingen en technische afdalingen in een prachtig landschap. Dit gebied is een paradijs voor elke mountainbiker!

Beleef MTB in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg kent meer dan 400 km bewegwijzerde off-road trails verpakt in 17 mountainbikeroutes. De routes variëren niet alleen in afstand maar ook in niveau, zodat zowel beginners als gevorderden aan hun trekken komen. De routes zijn d.m.v. verbindingstrajecten met elkaar verbonden. Dit geeft je de mogelijkheid om het hele Heuvelland per MTB te verkennen.

Routes bekijken en downloaden

Ben je nieuwsgierig naar alle bewegwijzerde MTB-routes in Zuid-Limburg? We hebben ze alle 17 voor je verzameld op onze eigen route-pagina. Hier kun alle routes op kaart bekijken en je vindt er praktische informatie als afstanden, start- en finishpunten, het niveau van de routes en de kleuren van de bewegwijzeringen. Fiets je met GPS, dan kun je er ook alle routes downloaden voor in je fietscomputer.

Mountainbiketoertochten

Het Limburgse Heuvelland telt veruit de meeste MTB-toertocht deelnemers van Nederland. Het is dan ook niet voor niets dat gerenommeerde organisaties gebruik maken van het glooiende landschap in Zuid-Limburg. Van Limburgs Mooiste in mei, de Mergel Heuvelland 2-daags in september tot de Bart Brentjens Challenge in oktober. Mountainbiken in Limburg is altijd een goed idee.

Top 3 meest populaire MTB-routes

Gulpenroute

De vaandeldrager van deze top 3 telt niet meer dan 25 km. Laat je zeker niet afleiden door de geringe afstand, want op dit terrein loopt geen enkele meter vlak. Steile beklimmingen dwingen je met regelmaat naar de kleinste versnellingen. De snelle en vaak technische afdalingen brengen zelfs de meest ervaren mountainbiker in vervoering.

Vijlenroute

De Vijlenroute doorkruist het hoogstgelegen bos van Nederland. Op meer dan 250 meter boven NAP ervaar je de ruigste afdalingen in het Heuvelland en word je uitgedaagd door de zwaarste beklimmingen in het Vijlenerbos. Ervaar hoe de schoonheid van het landschap en de helse hellingspercentages continu samenspannen om je de adem te benemen.

Brunssummerheideroute

Vele kilometers aan singletracks leiden je over de korte maar venijnige klimmetjes en steile dropdowns in het hart van de Brunssummerheide. Het 600 hectare groot heidegebied is met geen ander natuurgebied in Limburg te vergelijken. De kwetsbare en vaak zanderige Brunssummerheide is door MTB-vereniging Discovery in samenwerking met Vereniging Natuurmonumenten toegankelijk gemaakt voor mountainbikers.

Bekijk en download de route

Op pad met de Mountainbike in Zuid-Limburg? In de regio zijn er verschillende locaties waar je na een vermoeiende tocht even kunt opfrissen. Douchen is mogelijk en natuurlijk is er ook een verfrissende versnapering te verkrijgen.

MTB-vriendelijke locaties in Zuid-Limburg

Trans-Limburg

De Trans-Limburg is een unieke drie-daagse mountainbike roadtrip. In drie etappes maak je kennis met de allermooiste MTB tracks van Limburg. Spannende single trails, holle wegen, heftige beklimmingen, zinderende afdalingen en verbazingwekkende vergezichten. Het Zuid-Limburgse heuvellandschap vormt drie dagen lang een sportieve speeltuin.

Nog meer Mountainbiken

Tips uit de webshop