• Home
 • Overnachten in Zuid-Limburg
 • De omgeving Zuid-Limburg
 • Te doen in Zuid-Limburg
 • Evenementen en exposities in Zuid-Limburg
 • Zuid-Limburg voor groepen
 • Webshop Zuid-Limburg
> Valkenburg aan de Geul

logo valkenburg aan de geul

Valkenburg aan de Geul, een van de meest markante oorden van Nederland, een mergelstad met vele gezichten. Charmant, bourgondisch en vooral veelzijdig. De gloed van de gele mergelsteen verwarmt het sfeervolle Valkenburg in alle jaargetijden. Hierdoor is een bezoek aan het mergelstadje altijd de moeite waard.

> Ontdek Zuid-Limburg
> Thermae 2OOO
> Het weer in Zuid-Limburg
zondag
regen
maandag
regen
dinsdag
regen
regen

min. 6
max. 12

Wind:
kracht 5-6
richting zw
regen

min. 6
max. 11

Wind:
kracht 4-6
richting zw
regen

min. 10
max. 12

Wind:
kracht 3-4
richting wzw

 • Valkenburg aan de Geul
 • Heuvelland Zuid-Limburg
 • Parkstad Limburg
 • Grensmaasvallei
 • Regio Maastricht
 • Belgie
 • Duitsland
 • Bekijk video's over Limburg
 • DEC Kerststad 1 - kerststal
 • DEC Kerststad 2 - fluweelengrot bar
 • DEC Kerststad 3 - santa's village
Volop winterse
activiteiten en evenementen
Kerstsfeer zowel
onder- als bovengronds
Bezoek
Kerststad Valkenburg

Genieten in Valkenburg aan de Geul

 
> Valkenburg - dé kerststad van Valkenburg

Van 13 november t/m 3 januari 2016 wordt het Zuid-Limburgse geulstadje Valkenburg omgetoverd tot Kerststad Valkenburg. Vorig jaar stond Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations. Valkenburg is gehuld in betoverend mooie sferen met overal warme kerstlichtjes en fraai versierde kerstbomen. Je ziet, ruikt, hoort en proeft hier in alles kerst en er is van alles te beleven. Ondergronds, in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot, kunt u de 2 kerstmarkten bezoeken. Tevens kunt u een bezoek brengen aan Europa’s grootste ondergrondse kerststal van Magisch Zand. Zorg er wel voor dat u op tijd weer boven de grond bent voor de sprookjesachtige Christmas Parade van verlichte praalwagens en dansers in prachtige kostuums. Of breng een bezoek aan Santa’s Village met Europa’s grootste zingende kerstboom. Trek gekregen? De culinaire wandeling Route d’Amuse brengt u langs de beste restaurants van Valkenburg.

Geen wonder dat Valkenburg dé kerststad van Nederland is!

Meer informatie: www.kerststadvalkenburg.nl

> Vestingstad Valkenburg
Valkenburg @ Hay Heuts (13)
De vernieuwde Geulpoort, Grendelpoort en het Halderpark zijn zeker het bewonderen waard. Een grote stap voor Vestingstad Valkenburg! Lees meer op onze speciale pagina.
> Valkenburg is er (bijna) klaar voor
Winkelcentrum Valkenburg
Valkenburg aan de Geul is toe aan vernieuwing en ondergaand op dit moment een grondige facelift! De vestingstad met de enige hoogteburcht van Nederland krijgt zo een krachtige smoel en uitstraling!
> Spa & Wellness
Vrouwfloating
Weet u aan welke stad als eerste in Nederland het officiële predicaat Kuuroord werd verleend? Aan Valkenburg aan de Geul! Ontdek de mogelijkheden!
> Kunst & cultuur
Kasteel Schaloen foto 1
Valkenburg aan de Geul is rijk aan cultureel erfgoed. Van Kastelen tot mergelgrotten, van Romeinse katakomben tot het oudste openluchttheater in Valkenburg vindt u het allemaal.
> Actief in de natuur
Foto 3
Valkenburg aan de Geul biedt een combinatie van natuur, heuvels en een uitgebreid netwerk aan fiets- en wandelroutes voor de actieve bezoeker!
> Culinair genieten in Valkenburg aan de Geul
Valkenburg
Beleef de gezellige binnenstad, waar u in de vele restaurantjes en kroegjes terecht kunt voor een stukje authentieke, Limburgse gastvrijheid.
> Buitengoed Geul & Maas
508x508 Buitengoed Geul en Maas - logo cmyk
Het Buitengoed omvat Valkenburg aan de Geul, Meerssen en Maastricht. Een zeer bijzonder stuk Zuid-Limburg, dat gekenmerkt wordt door een diversiteit aan cultuurhistorische en architectonische hoogstandjes omgeven door bijzondere natuur.
> Historie van Valkenburg
geul valkenburg
Gelegen aan de snelst stromende rivier van Nederland is Valkenburg al ruim anderhalve eeuw een trekpleister voor toeristen. In de 21e eeuw weet Valkenburg nog steeds te betoveren!
> Nieuw: Belparkeren
Belparkeren_centrum-valkenburg

Veilig & snel parkeren in centrum Valkenburg door achteraf de exacte parkeertijd af te rekenen!

> Verblijf in Valkenburg
slapen in Valkenburg

Op zoek naar een leuke verblijfsaccommodatie in Valkenburg? Hier vindt u het complete overzicht.

> Tal van evenementen
Evenementen in Valkenburg

In Valkenburg hoeft u zich niet te vervelen. Van de sfeervolle winter tot de zonnige zomer, in ieder seizoen zijn er tal van evenementen in Valkenburg!

> Beleef Valkenburg
Banner attracties Valkenburg

De vele attracties in Valkenburg staan garant voor plezier en vermaak voor jong en oud. Zowel bovengronds als ondergronds, actief, educatief of gewoon gezellig…

in Valkenburg is er voor ieder wat wils!

> Verrassend shoppen
Valkenburg binnenstad

Gezellige, knusse winkels, restaurants, terrasjes en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Ontdek het verrassende winkelaanbod in Valkenburg!

> Brochures
Valkenburg - verrassend uniek
In deze brochure presenteren zich dagattractieve bedrijven, restaurants en winkels in het verrassend unieke mergelstadje Valkenburg aan de Geul.