Top 10 hotspots

in Valkenburg aan de Geul

Voor het eerst in Valkenburg? Of ben je er al vaker geweest?
Wij hebben een top 10 gemaakt van dingen die je in ieder geval gezien of gedaan moet hebben tijdens je verblijf.

Deze highlights mag je niet missen

1

De Cauberg en de Amstel Gold Race

De Cauberg is onlosmakelijk verbonden met de Amstel Gold Race. Hier wordt ieder jaar de strijd gestreden. Wat doe jij? Moedig je ze aan, of kruip je zelf in de huid van een prof?

Lees meer
2

Kasteelruïne en Fluweelengrot

Ga op de Kasteelruïne terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen! Wandel door de ridderzaal, de wapenkamer en de kapel van Nederlands enige hoogteburcht. De Fluweelengrot herbergt tal van geheimen, een schat aan indrukwekkende wandschilderingen en nog veel meer moois om te ontdekken.

Lees meer
3

Mergelgrotten

Valkenburg is omgeven door prachtige grotten. Beleef er unieke ondergrondse activiteiten die je ècht niet mag missen. Bijvoorbeeld de Cave Experience. Of wat dacht je van grotbiken? Uniek in Europa!

Lees meer
4

Kabelbaan

Maak een ritje naar de top van de berg met de enige kabelbaan in de buitenlucht van Nederland. Eenmaal boven kun je de Wilhelminatoren beklimmen en vervolgens naar beneden "roetjsen" op de rodelbaan.

Lees meer
5

Kuurpark Valkenburg

Boven op de Cauberg ligt het enige Kuurpark van Nederland. Kom er tot rust in Thermae 2OOO of waag een gok in Holland Casino. Geniet er van het prachtige uitzicht over één van de mooiste landschappen van Nederland; het Geul- en Gulpdal met zijn kerkdorpen. Wist je dat dit landschap bekroond is met 5 sterren?

Lees meer
6

Openluchttheater

Wist je dat het oudste natuurlijke theater van Nederland in Valkenburg ligt? In de zomermaanden zijn er tal van voorstellingen in dit door Pierre Cuypers ontworpen 'droom van een theater'. Reserveer een kaartje en beleef de unieke sfeer!

Lees meer
7

Familiepret

In Valkenburg liggen twee pareltjes van familieparken, beiden kleinschalig en compact met voor elk wat wils. Ga voor vertier en plezier naar pretpark De Valkenier, met attracties van achtbaan tot speeltuin. Of bezoek het nostalgische Sprookjesbos op een bosrijke heuvel. Ontmoet Roodkapje, zoek Klein Duimpje en speel met Robin Hood en vele anderen.

Lees meer
8

Bijzondere boetiekjes

Gezellige, knusse winkels, restaurants, terrasjes en historische gebouwen typeren het straatbeeld van Valkenburg. Modeboetiekjes, boekenwinkels, interieurzaken, delicatessenzaken: ontdek het verrassende aanbod!

Lees meer
9

Ritje met de stoomtrein

Station Valkenburg is het oudste nog in gebruik zijnde stationsgebouw van Nederland. Het prachtige uit ‘streekeigen’ mergelsteen opgetrokken station heeft door de vele torentjes met kantelen een burchtaardige aanblik. Bijzonder om hiervandaan te vertrekken voor een ritje met de authentieke stoomtrein!

lees meer
10

Dé Kerststad van Nederland

Naarmate de dagen korter worden, verandert Valkenburg in een sfeervol kerststadje in het toch al zo sprookjesachtige Heuvelland. Duizenden lichtjes, kerstbomen, engeltjes en soms onverwacht een pak sneeuw, dompelen Valkenburg helemaal in kerstsfeer. Bezoek zeker de unieke, ondergrondse kerstmarkt in de grot! Wist je dat Valkenburg in de CNN Top 10 World Christmas Destinations stond?

Lees meer

Meer over Valkenburg

Deel deze pagina met je familie en vrienden