Parkstad Limburg

een gebied dat bol staat van de contrasten en uitersten… Bekijk video

De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Een gebied van uitersten en contrasten... Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland!

Parkstad Limburg presenteert trots...

Parkstad Limburg winnaar Tourism for Tomorrow Award 2016!

Regio Parkstad Limburg is op 7 april 2016 uitgeroepen tot winnaar in de categorie 'Beste Reisbestemming ter Wereld' voor de WTTC Award 2016.

over Parkstad Limburg en de award
Heerlen is Evenementenstad 2016

Heerlen is tijdens het Nationaal Congres Evenementen in Utrecht uitgeroepen tot evenementenstad 2016. Volgens de vakjury is Heerlen een evenementenstad “die durft te kiezen voor een duidelijk en niet alledaags profiel. De stad werkt hard aan de toekomst en heeft het lef om zwakte om te zetten in kracht”.

Evenementen in Heerlen
Maike Aerts
Maike Aerts VVV Project Coördinator Parkstad Limburg

Parkstad Limburg is een geweldige regio. Er is zoveel leuks om te doen. Goed of slecht weer, voor jong en oud. Ik weet zeker dat Parkstad Limburg iedereen kan verrassen met al haar mooie bezienswaardigheden, attracties, activiteiten en evenementen. En heb je inspiratie nodig, loop dat eens binnen bij de VVV Limburg Winkel.

Gebied van uitersten en contrasten

Het grootste indoor skidorp ter wereld, de hoogste ‘wandeltrap' van Nederland, de grootste woonboulevard van Europa, de meest innovatieve én moderne dierentuin van Europa, één van de grootste te bezoeken kastelen van Nederland, één van de 13 Wereld Erfgoedmonumenten van Nederland, de oudste en grootste abdij van Nederland, het grootste wereldtuinen object van Nederland, de grootste Romeinse opgravingen van Nederland en ga zo maar door… Parkstad Limburg telt vele unieke musea, staat bol van de bijzondere monumenten, laat nog een stuk Nederlandse mijnhistorie herleven en is jaarlijks gastheer van een lange reeks culturele en sportieve evenementen. Daarnaast wordt Parkstad Limburg ook wel eens de groene oase van Zuid-Limburg genoemd. Hellingbossen, beekdalen en plateaus worden afgewisseld met glooiende akkerbouw en imposante natuurparken, waar je naar hartelust kunt wandelen en fietsen.

Parkstad bruist!

De inwoners van Parkstad Limburg zijn levensgenieters en liefhebbers van een rijk cultureel leven, met jaarlijks een enorm aantal evenementen en festivals. Op internationaal vlak kent Parkstad Limburg enkele grootheden: het oudste openluchtfestival van de wereld, Pinkpop. Dit 3-daagse evenement wordt jaarlijks gehouden op het festivalterrein Megaland in Landgraaf. En in Kerkrade vindt elke 4 jaar het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats, dat internationaal wordt erkend als het belangrijkste internationale festival voor de blaasmuziek. Tijdens het WMC laten de belangrijkste en meest spraakmakende muziekgezelschappen ter wereld aan honderdduizenden bezoekers de verrassende veelzijdigheid van blaasmuziek ervaren. Bovendien sieren internationale toppers zoals het zomerfestival Cultura Nova in Heerlen, of de folkloristische Parade in Brunssum de lijst. Daarnaast zijn er nog andere juweeltjes van evenementen zoals het Orlando Festival en het internationale Euriade festival.

Wat wil je beleven?

1. Kerst in Parkstad

Kerst in Parkstad Ook in de winter is Parkstad Limburg meer dan de moeite waard. Wat dacht u van de kerstwereld bij het grootste abdijcomplex van de Benelux of de Kerst-Express van de Zuid-Limburgse Stoomtrein Maatschappij?

2. Attracties

Attracties De vele attracties in Parkstad Limburg staan garant voor plezier en vermaak voor jong en oud.

3. Romeins verleden

Romeins verleden Bekijk Parkstad Limburg door de ogen van de Romeinen

4. Shoppen

Shoppen Voor ieder wat wils, van markten en braderieën tot winkelcentra en woonboulevard.

5. Mijnhistorie

Mijnhistorie De geschiedenis en de gevolgen van het mijnbouwverleden voor de Oostelijke mijnstreek zijn nog steeds merkbaar.

6. Actief in de natuur

Actief in de natuur Ontdek mooie routes en unieke natuurgebieden in Parkstad Limburg.

7. Evenementen

Evenementen Van sfeervolle winter tot zonnige zomer, in ieder seizoen zijn er tal van evenementen!

Moniek Daniëls
Moniek Daniëls Regiomanager Parkstad Limburg

Beleef een bijzonder avondje uit en bezoek een voorstelling in Parkstad Limburg Theaters, een toonaangevend theater in Limburg en ook daarbuiten. Met twee prachtige theaters in Kerkrade en Heerlen vind je er een gevarieerd programma aan theatervoorstellingen. Het theatercomplex in Heerlen kan zich scharen in de rij van de vijf beste stadstheaters van Nederland!

Binnenkort te doen in Parkstad

Nieuw! Parkstad Limburg Fietsroutes

Deze fietsroutes laten je de mooiste en meest unieke plekjes in Parkstad Limburg zien. Fietsend door natuurgebieden, langs kastelen, over de heuvels en de grens, ontdek je Parkstad Limburg op haar best. Volg de bordjes met de knooppunten, onderdeel van het fietsroutenetwerk. De routes zijn te downloaden via de links, maar ook verkrijgbaar in handige boekjes met kaart en achtergrondinformatie. De boekjes zijn verkrijgbaar bij alle VVV Limburg Winkels en de VVV Servicepunten in Parkstad Limburg.

De plaatsen in Parkstad Limburg