Zó WILD van wild

Het wilde Zuiden

Begin oktober wordt het jachtseizoen geopend. Een periode die naast traditie, met name in het teken staat van rijk gevulde maaltijden en smakelijke vleesgerechten op de menukaart. Deze worden veelal geserveerd met verrukkelijke sauzen en chutneys uit eigen streek. De juiste wijn of het goede bier mag daarbij niet ontbreken. Kortom, die tijd van het jaar waar een heleboel Limburgse heerlijkheden elkaar treffen op het bord.

Wild op het menu

Van hertencarpaccio en –bief en wildstoofpotje tot wildzwijnfilet. Zomaar een greep uit de gerechten die je in het wildseizoen tegenkomt bij die restaurants in Zuid-Limburg die hun menukaart graag aanpassen aan de tijd van het jaar.

Château St. Gerlach

Château St. Gerlach in Valkenburg a/d Geul heeft twee restaurants waar je je culinair kunt laten verrassen. Zowel het restaurant als Bistro de Liège werken met streekproducten en passen hun menukaart aan de seizoenen aan. Geniet van de herfst!

Lees meer

Restaurant de Gerardushoeve

Restaurant de Gerardushoeve in Epen organiseert drie keer per jaar een streekweek. In het najaar staat Wild & Wijn centraal. Samen met de wild leveranciers zoeken zijn de mooiste wildgerechten om de Limburgse wijnen te laten stralen!

Lees meer

Wildweken Restaurant Berg en Dal in Slenaken

De wildweken zijn terug in hotel-restaurant Berg en Dal in Slenaken! Van 1 oktober tot en met 30 november kunt u genieten van een driegangen menu met een terrine van wild vooraf, zachtgegaard hert als hoofdgerecht en als dessert een bavarois van witte chocolade. Het wildmenu is uit te breiden met een vierde en een vijfde gang. Uiteraard ontbreken de bijpassende wijnen niet. Nieuwsgierig? Kom langs in Slenaken of reserveer vooraf telefonisch.

Lees meer

La Caverne de Geulhem

Geniet van een Wildbrunch bij La Caverne de Geulhem in oktober in de sfeervolle mergelgrotten.

Lees meer

Hotel-Restaurant de Oude Brouwerij

De herfst en winter zijn op culinair vlak de mooiste seizoenen voor de meeste koks. Zo ook voor de koks van Hotel-Restaurant de Oude Brouwerij in Mechelen. Wild! is het ultieme scharrelvlees dat niet op de kaart mag ontbreken. Voor diverse gerechten als Hertenrugfilet, Hazenbout, Wildstoverijtje en 'Knienbats in 't zoer' kun je bij hen terecht.

Lees meer

Boscafé ‘t Hijgend Hert

Boscafé ‘t Hijgend Hert in het Vijlenerbos. Ook hier pruttelen de wildstoofpotjes volop tijdens het wildseizoen. Na een stevige herfstwandeling door het omliggende bos, smaken deze extra goed.

Lees meer

Boerderijrestaurant Aan Sjuuteänjd

Wat dacht je van een Rosé gebraden ree met een stoof van pompoen en duindoornbesjes met Gagelbier saus? Dat en meer heeft Boerderijrestaurant Aan Sjuuteänjd in Schinnen in de herfst op het menu staan. Het water loopt je in de mond.

Lees meer

Restaurant Tummers

Restaurant Tummers in Valkenburg a/d Geul past ieder jaar het menu aan op de seizoenen, zo ook op het aanbod van Wild. Laat je verwennen!

Lees meer

Vijlerhof

Vijlerhof in Vijlen komt ieder jaar met een speciale wildkaart vol typische gerechten voor dit seizoen.

Lees meer

Restaurant Cuba Libre

Restaurant Cuba Libre in Vijlen serveert verrassende cubaanse gerechten, en allemaal vervaardigd van ingrediënten uit de streek. Zoals bijvoorbeeld Conejo en Caribe preparado: Konijn met kruiden, knoflook en pepers.

Lees meer

Hotel Klein Zwitserland

De chef van Hotel Restaurant Klein Zwitserland weet al uw zintuigen te strelen. Hij zorgt keer op keer voor een verrassend culinair avontuur. Ook in het wildseizoen stelt hij met klassieke en hedendaagse gerechten, heerlijke menu's voor u samen. De sommelier helpt u bij de keuze van de lekkerste wijnen als begeleider.

Lees meer

Brasserie Hilleshagen

Gedurende het wildseizoen presenteert Brasserie Hilleshagen in Mechelen een heerlijk wildmenu, met gerechten die met zorg en liefde zijn bereid. De verse kwaliteitsproducten van lokale leveranciers zorgen voor een pure smaak tijdens lunch en diner.

Lees meer

Lekker bij de openhaard

Warme jas en stevige schoenen aan, sjaal om en naar buiten voor een stevige wandeling. Vervolgens met roze wangen en koude handen de gezelligheid opzoeken met een warme chocomel of een smakelijk bokbiertje. Zie je het voor je? Hieronder een aantal restaurants en café's waar het knappend haardvuur al op je wacht!

Lees meer

Nog meer lekkers...

Deel deze pagina met je familie en vrienden